Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

H Ελλάδα 69η ανάμεσα σε 142 χώρες ως προς τις ταχύτητες του διαδικτύου.

Στην Ελλάδα πληρώνουμε το ακριβώτερο internet στην Ευρώπη και έχουμε τις χειρότερες ταχύτητες. Μας χρεώνουν για 24 Μbps και δεν έχουμε ούτε καν τα μισά. Αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία επιβεβαιώνει και η τριμηνιαία έκθεση της Akamai «State of The Internet Report», σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα βρίσκεται στην 69η θέση, ανάμεσα σε 142 χώρες  ως προς τις ταχύτητες του διαδικτύου.
Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο η Ελλάδα και οι Κύπρος είναι οι δύο ευρωπαϊκές χώρες με τις πιο αργές ταχύτητες στο ίντερνετ, με τη δεύτερη να βρίσκεται οριακά σε χειρότερη θέση από τη χώρα μας (6,9Μbps), με επίδοση 6,7Mbps.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η χώρα μας βρίσκεται στην 69η θέση, αφού οι επιδόσεις φτάνουν τα 6,9Mbps, βελτιωμένη κατά 9,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα. 
Την πρώτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Νότια Κορέα με μέση πραγματική -και όχι ονομαστική- ταχύτητα τα 26,3Mbps. Ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ με 20,1Mbps και η Νορβηγία με 20Mbps. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται η Σουηδία και η Ελβετία, αντίστοιχα. Ακολουθούν η Σιγκαπούρη, η Ιαπωνία, η Φινλανδία και η Ολλανδία. Τη δεκάδα συμπληρώνει η Λετονία.
Στην Ευρώπη, πρώτη στο ταχύτερο ίντερνετ είναι η Νορβηγία με μέση ταχύτητα τα 20Mbps, δεύτερη η Σουηδία με 19,7Mbps και τρίτη η Ελβετία με 18,4Mbps.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...