Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Η ΝΔ ψηφίζει δημοκρατικά και σφάζεται παρασκηνιακά!

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σήμερα με δηλώσεις του και με άρθρο του στο Φιλελεύθερο να επιχειρεί να θριαμβολογήσει για τη… μαζική συμμετοχή στις σημερινές εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ωστόσο στο παρασκήνιο τα συντροφικά «μαχαιρώματα» και οι καταγγελίες πέφτουν σύννεφο.

Στο παρασκήνιο διεξάγεται ένας σκληρός πόλεμος στις μεγάλες «γαλάζιες» οργανώσεις προκειμένου το «σύστημα» των «προεδρικών» να εκλέξει τους εκλεκτούς του, με στόχο να αναδειχθεί μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές μια ελεγχόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα. 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Αυγής», σε μεγάλες δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις έχει προκληθεί έντονη εσωστρέφεια και γκρίνια από τις παρεμβάσεις «κομματαρχών» του Κυρ. Μητσοτάκη. Τα εν λόγω στελέχη επιχειρούν να ελέγξουν και να στεγανοποιήσουν την αυριανή διαδικασία, «αποθαρρύνοντας» ανεπιθύμητους από το να εκλεγούν στην προεδρία των εν λόγω οργανώσεων. Στόχος, φυσικά, είναι να αποκτήσει ο πρόεδρος του κόμματος τον έλεγχο των εν λόγω οργανώσεων, προκειμένου στη συνέχεια οι «εκλεκτοί» του να επηρεάσουν τη σταυροδοσία στα οργανωμένα μέλη, όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών. Μ’ άλλα λόγια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει πολύ σοβαρό λόγο να ρισκάρει την εκδήλωση έντονης εσωστρέφειας, αφού οι παρασκηνιακές μάχες που δίνονται στις μεγάλες οργανώσεις βάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ως απώτατο στόχο να ελέγξει ο Κυρ. Μητσοτάκης την επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. – καθώς η παρούσα παραμένει ελεγχόμενη από τον Αντ. Σαμαρά, όπως αποδείχθηκε και… στην ψηφοφορία επί της αναδοχής παιδιών.

Ενδεικτικές του συγκεκριμένου κλίματος εσωστρέφειας είναι οι βαριές καταγγελίες με τις οποίες ο Στ. Μέλλος,
τοπικό «γαλάζιο» στέλεχος, συνόδευσε την ανακοίνωση πως αποσύρεται από τη διεκδίκηση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΝΟΔΕ Β’ Πειραιώς. Ο Στ. Μέλλος έκανε λόγο για «εσωκομματικά γεγονότα γεμάτα ίντριγκες, μεθοδεύσεις, υπόγειες διαδρομές και παλαιοκομματισμό, ειδικά από το γραφείο του κ. Θανάση Νέζη» (σ.σ.: στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη). «Για μια ακόμα φορά ‘μηχανισμοί’ του παρελθόντος και εραστές της πολιτικής του κομματάρχη θέλουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Ν.Δ του μέλλοντος», συνέχισε, καταγγέλλοντας πως «είναι βέβαιο ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου ΝΟΔΕ στη Β’ Πειραιώς δεν θα ψηφίσουν μόνο τα μέλη του κόμματος αλλά και το κάθε καρυδιάς καρύδι αγνώστου πολιτικής ταυτότητας και προελεύσεως που σέρνουν στη κάλπη ανθρώπους πληρώνοντάς τους ακόμα και το δικαίωμα εγγραφής κάποιοι που θέλουν να ηγηθούν της ΝΟΔΕ Β’ Πειραιώς».


Αντίστοιχες καταγγελίες, εξάλλου, για τα Χανιά, έχει διατυπώσει και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του κόμματος Χρ. Μαρκογιαννάκης,
που υπήρξε στο παρελθόν στενός πολιτικός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «μικρές τοπικές διαπλοκές», καταγγέλλοντας πως οικονομικά ισχυροί παράγοντες αγόρασαν μαζικά κάρτες των 12 ευρώ για λογαριασμό υποψηφίων. «Υποψήφιοι αποδέχονται την προσφορά οικονομικά ισχυρών παραγόντων, οι οποίοι κυριολεκτικά ‘αγοράζουν’ αδιακρίτως ταυτότητες για πληρωμή καρτών, χωρίς καμία γνώση ή συμμετοχή στη διαδικασία, των κατόχων τους», έγραψε χαρακτηριστικά ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, προσθέτοντας πως «δυστυχώς το φαινόμενο αυτό, σε μία συγκεκριμένη περιοχή του νομού μας, έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις».


Ανάλογες καταγγελίες γίνονται στην Τοπική της ΝΔ στη Γλυφάδα. 

Με επιστολή του προς τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες της Γλυφάδας ο μέχρι πριν λίγες μέρες υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τζούβελης καταγγέλει ευθέως τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου για προσπάθεια χειραγώγησης της εκλογικής διαδικασίας της 13ης Μαϊου.


Ο Γιάννης Τζούβελης καταγγέλει πως, από την πλευρά του Δημάρχου
και μέσω των υπολογιστών του Δημαρχείου έγιναν χιλιάδες εγγραφές μελών, ανθρώπων που επισκέπτονταν το Δημαρχείο και υπαλλήλων που Δήμου που τους «ζητήθηκε» να εγγραφούν.

Επίσης καταγγέλει πως δεν έλαβε καμία απάντηση στην πρόταση που έκανε να παραιτηθούν τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Παπάζογλου λόγω της πόλωσης που είχε δημιουργηθεί και στη θέση τους να θέσει υποψηφιότητα άλλο μέλος.
Αντίθετα ενημερώθηκε ότι «παύονται» οι δύο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με απόφαση της ΚΕΦΕ της Νέας Δημοκρατίας, μετά από ενέργειες του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και του βουλευτή της Β’ Αθήνας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Γεγονός είναι πως όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στη Γλυφάδα δεν έχουν προηγούμενο.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλησε να «πανηγυρίσει» για την πληρωμή των 12 ευρώ από 155.000 πολίτες,
καθώς με άρθρο του στον «Φιλελεύθερο» επ’ ευκαιρία των αυριανών εσωκομματικών εκλογών ισχυρίστηκε πως «η Ν.Δ. ξαναγίνεται μαζικό λαϊκό κόμμα».

Μάλιστα, χαρακτηρίζει τις εκλογές «τολμηρή πολιτική επιλογή» και δηλώνει πως «ανοίγει την πόρτα» της παράταξης, ώστε να ανανεωθεί. Μάλιστα, θέτει ως στόχο των αυριανών εσωκομματικών εκλογών να πείσουν τα μέλη της Ν.Δ. την υπόλοιπη κοινωνία ότι «αξίζουμε καλύτερα» και ότι «πρέπει να φύγει αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση». Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο κορμός στελεχών που θα προκύψει από τις αυριανές εσωκομματικές αρχαιρεσίες θα συγκροτεί «έναν ετοιμοπόλεμο εκλογικό μηχανισμό που θα δώσει οργανωμένα και συντεταγμένα τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών όποτε και αν αυτές γίνουν» – με την τελευταία αυτή φράση να απέχει πόρρω, προφανώς, από το «ζητάμε εκλογές ακόμη και την επόμενη Κυριακή» του αντιπροέδρου του κόμματος Αδ. Γεωργιάδη…

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε σκωπτικά το άρθρο του Κυρ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτό «επαναλαμβάνονται οι ίδιες κοινοτοπίες περί ανανέωσης και η γνωστή καταστροφολογία», αλλά «καμία λέξη για το πολιτικό πρόγραμμα και τις θέσεις της».

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου υπενθύμισε ότι «τις προηγούμενες μέρες ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε αρκετές πτυχές από το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του». «Μίλησε για απολύσεις στο δημόσιο και για εκχώρηση τομέων του σε επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ χαρακτήρισε το 8ωρο και τις σταθερές εργασιακές σχέσεις «παρωχημένες έννοιες», συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας με νόημα πως «το μόνο, όμως, πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο από το άρθρο Μητσοτάκη είναι ότι τα έσοδα στα κομματικά ταμεία της Ν.Δ. φτάνουν, όπως ο ίδιος λέει, τα 1,86 εκατομμύρια ευρώ». «Θα αποπληρώσει άραγε με αυτό το ποσό μέρος των απλήρωτων δανείων της ΝΔ που φτάνουν τα 200 εκατομμύρια; Αυτή θα ήταν μια πραγματικά καινοτόμα ενέργεια», κατέληξε το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου.
Σημειωτέον ότι η Ν.Δ., ανταπαντώντας, δεν είπε… λέξη για την ταμπακιέρα, παρά επισήμανε πως «η μόνη λογική εξήγηση» για το ότι το Π.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε στο Μαξίμου είναι ότι… «ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι πολύ σύντομα το υπουργικό του συμβούλιο θα συνεδριάζει στην Κουμουνδούρου, πιθανότατα δε και χωρίς τον ίδιο…».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...