Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Έκλεισε η συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση! Δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, «το SLA έκλεισε. Έχουμε συμφωνία για όλα τα ζητήματα, η οποία θα επικυρωθεί στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης. Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει μέχρι τις 21 Ιουνίου. Μερικά είναι δύσκολα τεχνικά και θα πρέπει να τρέξουμε, να είμαστε οργανωμένοι.
Σε όλα τα ζητήματα έχουμε κλείσει και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Το ένα κομμάτι του παζλ έχει πάρει το δρόμο του. Την Πέμπτη θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το χρέος, πώς δηλαδή έχει πάει η συζήτηση με τους Ευρωπαίους και με το ΔΝΤ, και στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί και η μεταμνημονιακή εποπτεία».
Πρόσθεσε δε, πως «τα ζητήματα που θεωρούσαμε ως αγκάθια, θεωρούμε ότι λύθηκαν με έναν τρόπο ικανοποιητικό για την ελληνική πλευρά. Προφανώς σε μερικά πράγματα έπρεπε να βάλουμε και εμείς λίγο νερό στο κρασί μας, αλλά γενικά θεωρώ ότι η συζήτηση έγινε πολύ δημιουργικά και επί της ουσίας. Στα πιο πολλά σημεία είμαι ευχαριστημένος».
Σημειώνεται ότι στη συμφωνία είναι και το θέμα των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, ο ΕΝΦΙΑ εφέτος θα υπολογιστεί με τις νέες τιμές.


Δηλώσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης έκαναν, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος Ευρώ και Κοινωνικού Διαλόγου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η δήλωση Σεντένο:

«Καλές ειδήσεις από την Αθήνα. Η Ελλάδα & τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ESM, Κομισιόν & ECB συμφώνησαν τη δέσμη μεταρρυθμίσεων για την ολοκλήρωση της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης. Ένα βήμα πιο κοντά σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM. Ανυπομονούμε για τις συζητήσεις μας στο Eurogroup της Πέμπτης».

Η δήλωση Μοσκοβισί:

«Εξαιρετικά νέα ενόψει του Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης! Συγχαίρω τις ελληνικές αρχές και τις ομάδες των θεσμικών οργάνων για τη σκληρή δουλειά τους και την ομαλή συνεργασία τους. Η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απελευθέρωση μιας συνολικής συμφωνίας για όλα τα εκκρεμή ζητήματα πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος αυτό το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για τη διασφάλιση της μελλοντικής βιωσιμότητας του χρέους. Ως εκ τούτου, επικροτώ θερμά τον στόχο των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν, ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όλες τις δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της αποστολής αυτής της εβδομάδας. Μετά από τόσα πολλά δύσκολα χρόνια, προσπάθειες και θυσίες, η Ελλάδα είναι επιτέλους στην τελική ευθεία».

Η δήλωση Ντομπρόβσκις:

«Εξαιρετικά νέα από την Αθήνα απόψε. Συμφωνία τεχνικού επιπέδου επετεύχθη με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης. Θα τα συζητήσουμε στο Eurogroup στις 24 Μαΐου. Καλό σημάδι για την προετοιμασία της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...