Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Προσοχή: Ανάκληση φαρμακευτικού προϊόντος

Με απόφασή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), προχώρησε στην ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος Buccolam 5mgx4 syringes, (μιδαζολάμη).
Αυτό συνέβη λόγω προβλήματος που εμφανίζεται στο ημιδιαφανές κάλυμμα άκρου των προγεμισμένων συριγγών, το οποίο ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να παραμείνει προσαρμοσμένο στο άκρο της σύριγγας κατά την αφαίρεση του κόκκινου πώματος, με κίνδυνο να αποκολληθεί μέσα στο στόμα του ασθενούς και να εισπνευστεί ή να καταποθεί κατά τη χορήγηση.
Ειδικότερα ανακαλούνται οι παρτίδες, BUCCOLAM 5mgx4 syringes 1704032 με ημερομηνία λήξης 30/09/2018, BUCCOLAM 5mgx4 syringes 5709017, με ημερομηνία λήξης 31/01/2019.
Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ (ΕΔΩ η σχετική ανακοίνωση), «η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση, στην οποία έχει προβεί η εταιρεία Shire Services BVBA, ενώ τo ΙΦΕΤ Α.Ε., τοπικός αντιπρόσωπος του προϊόντος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των παρτίδων, προκειμένου να τις αποσύρουν».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...