Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

«Όχι» στην παραχώρηση του Κυριακοπούλειου στη Χρυσή Αυγή

Ένα αίτημα της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση εκδήλωσης- ομιλίας στο Κυριακοπούλεια της Ιτέας έμελε να τραβήξει πάνω του αρκετά από τα φώτα του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου Δελφών. Το θέμα έφερε ο δήμαρχος Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος ως εκτός ημερησίας διάταξης, σημειώνοντας πως η θέση του αρμοδίου αντιδημάρχου, αλλά και η δική του, είναι να μην κάνει δεκτό το αίτημα, καθώς θεωρεί τη ΧΑ βίαιη και εγκληματική οργάνωση.
Γιατί όμως το φέρνει στο συμβούλιο, αφού μπορούσε η άρνηση να μείνει στην απόφαση του αντιδημάρχου Λ. Αναγνωστόπουλου; Όπως είπε η μεσολάβηση του Γ. Δρακάκη για να δοθεί ο χώρος τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση, θέλοντας να έχει και την άποψη του κορυφαίου οργάνου του δήμου.
«Όποιος έχει την αρμοδιότητα να πάρει και την απόφαση», είπε ο Π. Ταγκαλής, για να πάρει το λόγο στη συνέχεια και ο Γ. Δρακάκης, ο οποίος είπε πως ο δήμος δεν μπορεί να αρνηθεί την παραχώρηση του χώρου, καθώς ο ρόλος του για τη διάθεσή του είναι καθαρά συντονιστικός. «Το θέμα παίρνει άλλες διαστάσεις και καλό είναι να πάρουμε θέση όλοι εδώ», είπε ο Λ. Αναγνωστόπουλος, για να του απαντήσει ο Π. Μέγκος πως ενώ η παράταξή του είναι κατά στην παραχώρηση, καλό θα είναι ως ζήτημα να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που έχει στην πραγματικότητα. «Καλά κάνει ο δήμαρχος και το φέρνει», είπε ο Γ. Ιωσηφίδης, σημειώνοντας πως η ΧΑ, εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία με τα ελληνοτουρκικά, προσπαθεί να αποκτήσει ακροατήριο. «Είναι εγκληματική οργάνωση, στελέχη της είναι υπόδικοι και κατηγορούμενοι», είπε ο επικεφαλής της ΛΣ, δηλώνοντας κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο να δοθεί η αίθουσα.
«Στην πρώτη απόφαση που καλείται να πάρει ως αντιδήμαρχος υπεκφεύγει», είπε ο Π. Ταγκαλής για το νέο αντιδήμαρχο της Ιτέας, δηλώνοντας πως ο ίδιος και η παράταξή του θα απέχει της συζήτησης του ζητήματος. Ο Γ. Δρακάκης επανήλθε στο θέμα κάνοντας επίθεση στο Λ. Αναγνωστόπουλο, τον χαρακτήρισε «γυρολόγο της πολιτικής», με το δήμαρχο να παρεμβαίνει και να κάνει λόγο για βαθιά πολιτικό ζήτημα, που επί της ευκαιρίας αναδεικνύει και το πώς ορισμένοι εντός σώματος συνεχώς προσβάλουν τους συναδέλφους τους δείχνοντας έλλειψη σεβασμού. Η συζήτηση που ακολούθησε είχε αρκετές αιχμηρές ατάκες, ένθεν και ένθεν, με τον Π. Ταγκαλή και τη Μ. Ανδρεοπούλου να κάνουν λόγο αντιστοίχως για «κότες» (το είπε στα αγγλικά), και για «Κινέζους». Με το θερμόμετρο να ανεβαίνει, καθώς στη συζήτηση μπήκαν και οι Δ. Καραγιάννης (τον ενέταξε ο δήμαρχος σε εκείνους που προσβάλουν)- Θ. Τσονάκας, ο δήμαρχος πήρε το λόγο αποσύροντας το θέμα, και ξεκαθαρίζοντας πως η άποψη όλων καταγράφηκε, για να την ξέρουν οι πολίτες, με την αίθουσα τελικά να μην παραχωρείται με απόφαση του αντιδημάρχου.


πηγή: έντυπη έκδοση Εν Δελφοίς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...