Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

“ Tοποθέτηση συμβούλων Δ.Ε. Γαλαξιδίου για το Λιμενικό Ταμείο”

Οι υπογράφοντες, αιρετοί της Δημοτικής Ενότητας Γαλαξιδίου, απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας του Γαλαξιδίου για να τους ενημερώσουμε υπεύθυνα σχετικά με τις εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Η δημοτική μας αρχή επί ενάμισι χρόνο έχει δώσει μόνη της (και με τη στήριξη βέβαια της κοινωνίας του Γαλαξιδίου) έναν τεράστιο αγώνα για να διατηρηθεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξιδίου, δικαιώνοντας τον ιστορικό ρόλο της πόλης μας, χωρίς καθόλου να στερεί τα αντίστοιχα δικαιώματα της Ιτέας, για τα οποία επίσης έχει προσπαθήσει εξίσου και πολύ μεθοδικά.
Μετά από πολλές επαφές κι ενέργειες με τους παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών και με το Βουλευτή Φωκίδας, όπου αναπτύχθηκε διεξοδικά η επιχειρηματολογία του Δήμου Δελφών και η τεκμηρίωση της θέσης μας αυτής και η οποία βρήκε κατ΄ αρχήν θετική ανταπόκριση, βρισκόμαστε στην πλέον κρίσιμη και καθοριστική στιγμή, κατά την οποία στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η συμπερίληψη τροποποίησης στο σχέδιο «Κλεισθένης» σύμφωνα με την οποία, εφόσον συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις, που συντρέχουν για την περίπτωσή μας, μπορούν να λειτουργούν ή να ιδρύονται σε ένα Δήμο δύο Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.
Σήμερα, κι ενώ βρίσκεται στην ακμή της η διαβούλευση για την τελική διαμόρφωση του «Κλεισθένη» και μαζί της η μάχη την οποία οφείλαμε να δώσουμε ομόθυμα και συντεταγμένα όλοι μας, δυστυχώς στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών (31.05.2018) η ισχνή πλειοψηφία που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη και δημοτικών συμβούλων Γαλαξιδίου (οι οποίοι επέλεξαν να απέχουν από αυτή τη διεκδίκηση, είτε δια της καταψήφισης της πρότασης μας, είτε δια της απουσίας τους και μάλιστα αποχωρώντας από την ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο 5 λεπτά (!) πριν την ψηφοφορία ) και φυσικά με την πλήρη υποστήριξη των παρατάξεων της μειοψηφίας, απέρριψε την ορθή και τεκμηριωμένη εισήγηση του Δημάρχου, η οποία μας έδινε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά τη διατήρηση του δικού μας Λιμενικού Ταμείου, και υπερψήφισε την πρόταση του Συμβουλίου της Δ.Κ. Ιτέας.
Εμείς, οι σύμβουλοι και τα στελέχη της δημοτικής Αρχής στη Δ.Ε. Γαλαξιδίου συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέχρι το τέλος το δίκαιο για τον τόπο μας αίτημα. Για τα υπόλοιπα η κοινωνία του Γαλαξιδίου θα βγάλει τα συμπεράσματά της και η ιστορία θα μας κρίνει.
Η διαδικασία υλοποίησης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου έχει πολλά στάδια και βάθος χρόνου. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξιδίου θα λειτουργεί ανελλιπώς, παρακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
  •  Θανάσης Τσονάκας, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξιδίου
  •  Κατερίνα Καραδήμα, Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου
  •  Μπάμπης Κατσακούλας, Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...