Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Η Εκδήλωση Μνήμης για την Εθνική Αντίσταση στη Σπηλιά της Στρώμης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Η εκδήλωση ξεκίνησε με  την θεία λειτουργία στο ναό της Παναγίας της Στρωμιώτισας στην περιοχή  που ονομάζεται "της εκκλησιάς η Ράχη" μερικά μόλις χιλιόμετρα έξω από το χωριό. Ακολούθησε Αγιασμός, περιφορά της εικόνας και Αρτοκλασία, στο Αλπικό τοπίο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κος Γ. Βαρεμένος, ο Βουλευτής Φωκίδας κος Η. Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος Δελφών κος Α. Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κος Ν. Σταυρογιάννης, η Αντιδήμαρχος Δελφών και υπεύθυνη για την εκδήλωση κα Μαίρη Ανδρεοπούλου, η συντονίστρια της ΝΕ ΣΥΡΖΑ Φωκίδας κα Β. Μπεπή, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας διοικητής κος Γ. Καραχάλιος και πολλοί ακόμη αυτοδιοικητικοί,, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδος και πρόεδροι τοπικών συλλόγων.Στην συνέχεια όλοι μετέβησαν στο χώρο του σπηλαίου της Στρώμης όπου ο κος Γιάννης Ζαλαώρας (ΚΕΠ Γραβιάς) έδωσε το στίγμα της επετείου κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της ημέρας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο σημείο, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και παιάνισε ο Εθνικός Ύμνος.
Επιστροφή στην πλατεία της Στρώμης όπου ακολούθησαν οι ομιλίες του Αντιπροέδρου της Βουλής, των Δημάρχων Δελφών και Λαμιέων και του Βουλευτή Φωκίδος.
Κάτω από τα δροσερά πλατάνια και υπό τους ήχους της δημοτικής μας μουσικής χόρεψε, προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα, ο σύλλογος γυναικών Μαριολάτας. 
Ακολούθησε γεύμα το οποίο ήταν δωρεάν προς όλους τους παριστάμενους.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Ακολουθούν ΒΊΝΤΕΟ-φωτογραφίες από την εκδήλωση.

































Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...