Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Αγία Ευθυμία: Με... Σκαρίμπα ξεκινάνε το Σάββατο 4 Αυγούστου τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2018

Το Σάββατο 4 Αυγούστου τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2018 ξεκινάνε στην Αγία Ευθυμία το πολυήμερο (έως τις 18 Αυγούστου) ταξίδι τους. Φυσικά η έναρξή τους δεν θα μπορούσε να είναι αφιερωμένη σε άλλον πέραν του Γιάννη Σκαρίμπα.
Έτσι, στην εναρκτήρια εκδήλωση των εφετινών ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΩΝ, στις 4 Αυγούστου, στις 20.30, στον αύλειο χώρο της «οικίας Σκαρίμπα», ο παλιός συνεργάτης και φίλος Δημήτρης Παλούκης, θα παρουσιάσει μία «κρίσιμη» εκδοχή της γραφής τού διεθνώς αναγνωρισμένου συμπατριώτη μας.
Ωριμάζουν σήμερα οι μελέτες γύρω από το πεζογραφικό, κυρίως, έργο του, και άγνωστες πλευρές των πηγών και των επιρροών που έχει δεχτεί, έρχονται στο φως.
Ο καθιερωμένος χαρακτηρισμός του ὡς «Χαλκιδαίου», συνώνυμου του ονόματος Σκαρίμπα, δεν διευκολύνει πλέον τη νηφάλια και πολυεπίπεδη ερμηνεία στο έργο του τέκνου της Φωκικής γενέθλιας γης, των ιστορικών, γλωσσικών μνημείων της Μυωνίας, της Γκιώνας, του Παρνασσού, των Δελφών, των Σαλώνων, της Ιτέας, του Γαλαξιδίου, με αφετηρία την γενέτειρά του Αγία Ευθυμία. Ο πλούτος αυτός, ορατός στον προσεκτικό αναγνώστη, θα αναζητηθεί σε μία ενδιαφέρουσα ιχνηλασία του Δημήτρη Παλούκη. Ίσως έτσι απαιτηθεί, ο χαρακτηρισμός του «Χαλκιδαίου» να παραχωρήσει σοβαρό μερίδιο στον «Αγιαθυμιώτη» Σκαρίμπα.
Συμμετέχει ο Συμεών Σταμπουλού, μελετητής του έργου του Σκαρίμπα, που κάθε χρόνο είναι κοντά μας στην εναρκτήρια εκδήλωση των ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΩΝ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...