Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Δρόσος Παρασκευάς: Ερώτηση για την Καθίζηση στον Κεντρικό Αξονα Αμφισσα-Λαμία στο ύψος οικισμού Τοπόλια

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο κ. Δρόσος Παρασκευάς για την σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Φωκίδας, αναδεικνύει τη καθίζηση που έχει υποστεί το οδόστρωμα στον κεντρικό Άξονα Άμφισσας-Λαμίας στο ύψος του οικισμού Ελαιώνα (Τοπόλια) Άμφισσας, και ζητά ενημέρωση για τις ενέργειες που ανέλαβε η Περιφέρεια. Ακολουθεί η ερώτηση:
Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η ΕΡΩΤΗΣΗ
ΜΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΛΑΜΙΑΣ-ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Προς: Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
κ. Κώστα Μπακογιάννη

Κύριε Περιφερειάρχα,
 
Στις 8/2/2019 προκλήθηκε  επικίνδυνη καθίζηση - κατολίσθηση στον κεντρικό άξονα Άμφισσας – Λαμίας, στο ύψος του οικισμού  Ελαιώνα (Τοπόλια) Άμφισσας, πλησίον του γνωστού 51ου χιλιομέτρου.
Το σημείο υπέστη καθίζηση λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην αριστερή πλευρά της ΕΟ προς Λαμία, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει και το προστατευτικό κιγκλίδωμα σε σημείο όπου ο δρόμος είναι στενός και έχει επικίνδυνες στροφές. 
Όσοι κινούνται στην εθνική αρτηρία ΙΧ, νταλίκες και φορτηγά των μεταλλευτικών εταιρειών (τα οποία επιβαρύνουν εξαιρετικά την κατάσταση) κινδυνεύουν άμεσα αφού ο δρόμος αντί να αποκατασταθεί όπως επιβάλλεται από τον νόμο,  έχει σηματοδοτηθεί πρόχειρα, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την μία λωρίδα και η κακοκαιρία συνεχίζεται. Εκτός αυτού απαιτείται μόνιμη μονάδα της Τροχαίας για να λειτουργήσει η κυκλοφορία. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε:
  • Σε τι άμεσες ενέργειες προβήκατε για την αποκατάσταση του προβλήματος
  • Τι σχεδιάζετε να υλοποιήσετε
  • Υπάρχει συνεννόηση με το Υπουργείο Υποδομών για την οριστική αντιμετώπιση της ζημιάς ώστε να μην διακινδυνεύει η ζωή των διερχομένων οδηγών στον μοναδικό άξονα διασύνδεσης κεντρικής και νότιας Ελλάδας
ΛΑΜΙΑ 28.02.2019
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ
ΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...