Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Λαύρος ο Α.Τσίπρας εναντίον της διαπλοκής, ΜΜΕ και πολιτικών.

Γράφει ο petrosdiver.
"Μήνυμα" στην μνημονιακή διαπλοκή, με επίθεση στα  μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια που στηρίζουν το Μνημόνιο και τις πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούν ως εκπρόσωποι των ξένων δανειστών στην χώρα, έστειλε απο την Λαμία όπου μίλησε ο  πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Συνέδεσε την πορεία του κόμματός του με τον 'Αρη Βελουχιώτη καθώς υπογράμμισε πως
 "Το ρεύμα δεν γυρίζει πίσω. Στέλνουμε ένα μήνυμα από την πόλη που επέλεξε ο Αρής Βελουχιώτης για την ιστορική ομιλία. Όλο πιο κοντά στην πραγματικότητα έρχεται η διερευνητική εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς με μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος, ζητάμε την ακόμη μεγαλύτερη στήριξή σας, δεν πρόκειται για μια ψήφο διαμαρτυρίας αλλά για μία ψήφο συγκρότησης κυβέρνησης",
"για πρώτη φορά η Αριστερά διεκδικεί την εξουσία - όχι ως χίμαιρα, αλλά ως ρεαλιστική προοπτική"είπε καλώντας ταυτόχρονα  στελέχη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα.

«Ο καιρός που είχατε τον πολιτικό κόσμο στο χέρι πέρασε. Οι μάσκες σας έχουν πέσει. Είστε ταυτισμένοι με το Μνημόνιο. Το υπερασπιστήκατε με λύσσα. Είστε τόσο ένοχοι όσο είναι και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Έχετε σφιχταγκαλιάσει Βενιζέλο και Σαμαρά, γιατί είναι οι άνθρωποι των δικών σας συμφερόντων. Τον έναν τον έχετε παντρευτεί απ΄ τα παλιά και στον άλλο δίνετε παιδιά για "υιοθεσία".  Οι μέρες, όμως, που λύνατε και δένατε πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τώρα θα μιλήσει ο λαός και θα γίνετε παρελθόν. Η Aριστερά θα πρωταγωνιστήσει. O λαός μας θα πρωταγωνιστήσει. Η δημοκρατία θα επιστρέψει σε αυτό το τόπο. Και τότε θα καταλάβετε ότι η δημοκρατία έχει κανόνες. Και αυτούς τους κανόνες θα μάθετε να τους σέβεστε. Είτε το θέλετε είτε όχι».

Για πρώτη φορά Ελληνας πολιτικός δημοσίως καταγγέλει και θέτει ευθέως ζήτημα ευθύνης για την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και στα εγχώρια-διαπλεκόμενα ΜΜΕ.
Και απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στους "μεγαλοεπιχειρηματίες", "μεγαλοεκδότες" και  "μεγαλοδημοσιογράφους"  είπε:
«Μαίνεται εναντίον μας η διαπλοκή. Με επιθέσεις που ξεπερνούν το όριο της πολιτικής ηθικής και του πολιτικού πολιτισμού. Γιατί της χαλάμε τα σχέδια. Γιατί εμείς δεν θα παραμείνουμε απόμακροι παρατηρητές των μετεκλογικών πολιτικών διεργασιών».
«Μου προσάπτετε κατηγορίες για όλα τα γούστα. Με έχετε αποκαλέσει Χρυσαυγίτη, αναρχικό, εθνικιστή, ακραίο και φίλο των τρομοκρατών. Από χθες παραληρείτε. Βρίσκεστε σε πλήρη σύγχυση. Μου αποδίδετε τις πιο αλληλοσυγκρουόμενες προθέσεις. Τους πιο αντιφατικούς στόχους. Από φίλο των μπαχαλάκηδων και των τρομοκρατών, με την ίδια ευκολία, με εμφανίζετε ως πολιτικό φίλο και σύμμαχο του Πάνου Καμμένου».
«Αλλά – όπως είπε – δεν πρόκειται να καμφθώ: Δεν θα επιστρέψω τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα ζητήσουμε τη δεδηλωμένη, την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα»

Ο Α. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον του προέδρου της ΝΔ, τον οποίο χαρακτήρισε ως «εμπνευστή του νέου ιδεολογικού τρίπτυχου της διολισθαίνουσας προς το άκρο δεξιάς: πατρίδα-θρησκεία-αγορά» και συνέχισε λέγοντας οτι ο κ. Σαμαράς, «κρίνοντας από τον εαυτό του, ανακαλύπτει δήθεν κλεισμένες συμφωνίες. Μια μόνο συμφωνία έχει κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ: να δώσει τη μάχη μαζί με το λαό, για το λαό, ως το τέλος. Για την απαλλαγή του από τα δεσμά της δανειακής σύμβασης της υποτέλειας και του Μνημονίου της καταστροφής» .

Όσον αφορά στη συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς,  ο κ. Τσίπρας  προτείνει κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας «για να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και να ακυρώσουμε το Μνημόνιο». Και επανέλαβε πως «η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης αριστερής συνεργασίας στις 7 Μαΐου. Εάν δεν υπάρξει η συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, θα υπάρξει το Μνημόνιο. Μη συνεργασία ίσον Μνημόνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...