Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Απειλές για "άσχετους" απ' την Λαγκάρντ.

Γράφει ο petrosdiver.
Οι δηλώσεις ξένων αξιωματούχων για την υποχρέωση της Ελληνικής κυβέρνησης, της τωρινής αλλά και αυτής που θα προκείψει απο τις εκλογές, φτάνουν  με την μορφή καταιγίδας.
Η τελευταία δήλωση μας έρχετε απο USA μεριά.
Toν «κώδωνα του κινδύνου» αυτή τη φορά κρούει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο "60 Minutes" του αμερικανικού δικτύου CBS που θα μεταδοθεί την Κυριακή.
Σύμφωνα λοιπόν με την επικεφαλής του ΔΝΤ, λαμβανομένων υπ' όψην και των επικείμενων Ελληνικών εκλογών, είναι ανάγκη να τηρηθεί με συνέπεια το συμφωνηθέν πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Και τόνισε πως δεν είναι βέβαιο αν η Ελλάδα έχει αποφύγει τη χρεοκοπία και την υποχρεωτική έξοδο από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βέβαια ξέχασε να μας πεί γιατί μετά απο τόσα μέτρα που έχουν ληφθεί, γιατί μετά απο τόσες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, γιατί μετά απο τόσα μνημόνια καί μεσοπρόθεσμα βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση απο οτι ήμασταν το 2009. 
Δεν μας εξηγεί τι συνέβει και χρεωκοπήσαμε.Γιατί είμαστε χρεωκοπημένοι.
Δεν μας λέει τίποτα για την "συνταγή" Τόμσεν και κατα πόσο αυτή ηταν η ενδεδειγμένη για την Ελλάδα, που ανάγκασε ακόμα και τους Ευρωπαίους να τον καλέσουν σε απολογία.
Δεν μας εξηγεί πως είναι δυνατόν σε  κρίσεις χρέους των κρατών της Ευρωζώνης, που προέκυψαν απο διαφορετικούς λόγους και αιτίες να χρησιμοποιείτε η ίδια συνταγή για την έξοδο απο αυτή. Δεν θέλω να φανταστώ οτι η κ. Λαγκάρντ ειναι θιασώτης της θεωρίας που λέει το "μια συνταγή δια πάσα νόσο και πάσα μα@@^ία".
Και τέλος δεν μας εξηγεί ποιός ειναι αυτός που θα μας διώξει απο την ΕΕ, απο που προκείπτει το "υποχρεωτική" έξοδος, εαν δεν το αποφασίσουμε απο μόνοι μας.
Το μόνο που ξέρει να λέει είναι οτι «Υπάρχουν ακόμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και αυτό συμβαίνει σε αρκετές χώρες τις Νότιας Ευρώπης, συν στην Ιρλανδία».
Εαν αυτή δεν είναι μια έμμεση δήλωση αποτυχίας τότε τι είναι; Φυσικά το συγκεκριμένο απόσπασμα αποτελεί και μια καθαρή προειδοποίηση για το τί θα επακολουθήσει, "Νέα μέτρα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...