Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η βουλή είπε "ΝΑΙ" στην Άρση της ασυλίας του Β. Καπερνάρου.

Mε τις πιό "δημοκρατικές διαδικασίες"  που έχω ποτέ παρακολουθήσει στη βουλή των Ελλήνων χθές με  προεδρεύοντα τον "εκλεκτό"και συνάμα γνωστό για τα δημοκρατικά του αισθήματα, κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, εξετάστηκε η άρση της ασυλίας των βουλευτών Βασίλη Καπερνάρου, Αργύρη Ντινόπουλου και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Με κυρίαρχα σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, τα στοιχεία της έντασης και των συνεχών απειλών απο τον προεδρεύοντα για αφαίρεση του λόγου και κλείσιμο των μικροφώνων στην πλευρά των ΑΝΕΛΛ. και εν γένει της αντιπολίτευσης.
Τελικά μόνο η αίτηση άρσης της ασυλίας του Βασίλη Καπερνάρου έγινε δεκτή από την Ολομέλεια της Βουλής. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ψήφισαν συνολικά 230 βουλευτές. Ειδικότερα:
-** Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλου, υπέρ της άρσης ψήφισαν 20 βουλευτές, κατά ψήφισαν 208, παρών ένας βουλευτής, λευκό ένας βουλευτής. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής απορρίφθηκε.
-** Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 78 βουλευτές, κατά ψήφισαν 143 βουλευτές και παρών ψήφισαν 9 βουλευτές. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής απορρίφθηκε.
-** Για την υπόθεση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου, υπέρ της άρσης ψήφισαν 191 βουλευτές, κατά 31 βουλευτές, παρών 6 βουλευτές και λευκό 2 βουλευτές. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής έγινε δεκτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...