Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

H δήλωση, το δημοσίευμα, οι ερωτήσεις...!

Η δήλωση.

«Δεν αποτελούν δική μας επιδίωξη οι μονομερείς ενέργειες στο θέμα του χρέους. Θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες μόνο αν αναγκαστούμε να οδηγηθούμε σε μονομερείς ενέργειες. Μέσα από διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς μπορούμε να βρούμε μία λύση η οποία θα είναι βιώσιμη και εποικοδομητική για όλες τις πλευρές». (Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων).

Το δημοσίευμα.

Ακολουθεί το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδος ''Η Αξία'' με τίτλο "Αλλαγή στροφής από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και ταύτιση με τους Αμερικανούς. Η κοινή γραμμή ΔΝΤ-ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ερωτήσεις.

Τί σημαίνει ότι μόνο εάν αναγκαστούμε θα οδηγηθούμε σε μονομερείς ενέργειες; 
Οι μονομερείς ενέργειες που μπορεί να προβεί μια κυβέρνηση και να καταγγείλει ενα τέτοιο χρέος ως παράνομο, επαχθές και επονείδιστο, είναι ουσιαστικά ο λογιστικός έλεγχος, η δικαστική διερεύνηση του ελλείμματος του 2009 (να ξεθαφτεί η δικογραφία που είχε φτιάξει ο εισαγγελέας Πεπόνης  και η κ. Πεδιαδίτη με άνωθεν εντολές είχε κουκουλώσει) και η αποκάλυψη με δικαστική συνδρομή της υπόθεσης των CDS.
Ο κ. Τσίπρας  δέχεται ότι μόνο αν τον αναγκάσουν θα κάνει κάτι τέτοιο! Δηλαδή πώς αλλιώς να τον αναγκάσουν; τί άλλο να μας κάνουν; να του βάλουν οι τοκογλύφοι το πιστόλι στον κρόταφο; Εδώ  λεηλατείται η χώρα, βλέπουμε καθημερινά το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας και την εξαθλίωση των πολιτών, τι άλλο πρέπει να γίνει για να ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να καταγγείλει αυτό το επίπλαστο χρέος που μας το φόρτωσαν με το έτσι θέλω οι τραπεζίτες με την συνεργασία της πολιτικής εξουσίας; 
Ζητά διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς ο κ. Τσίπρας... Το "σκίσιμο" των μνημονίων έγινε τελευταία "επαναδιαπραγμάτευση" και συμβιβασμός. Αυτό θέτει ξανά το αρχικό ερώτημα που αφορά την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, για το τί προτίθεται δηλ. να κάνει από θεσμικής απόψεως  σε σχέση με το χρέος, την οικονομική πολιτική της χώρας και τις απαιτήσεις της τρόικας. 
Όσον αφορά το σκέλος του συμβιβασμού σηκώνει πολλή μεγάλη συζήτηση... Σε μιά διαπραγμάτευση ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει  από τους δανειστές μας να υπαναχωρήσουν σε ορισμένα ζητήματα. Αυτός σε ποιά σημεία είναι έτοιμος να συμβιβαστεί;
Και κατά πόσο είναι εφικτό να βρεθεί λύσει "βιώσιμη και εποικοδομητική" για όλες τις πλευρές όταν διακυβεύονται τόσο μεγάλα συμφέροντα;

Για την ιστορία πάντως να υπενθυμίσουμε ότι το 2012 οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ (Τσακαλώτος, Δραγασάκης, Μιλιός, Σταθάκης κ.α.) πήγαν στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους . Εκεί μετά από εμπεριστατωμένο έλεγχο των δανείων του Ελληνικού Κράτους διαπίστωσαν ότι τα δανεικά διοχετεύθηκαν στο λαό με τη μορφή παροχών, όπως μισθοί ,συντάξεις, επιδοτήσεις, χορηγίες, διορισμοί, επιδόματα, κ.ο.κ., δικαιώνοντας εν μέρη τον Θ. Πάγκαλο στο περίφημο "μαζί τα φάγαμε".
Γι' αυτό και οι λεονταρισμοί περί επαχθούς χρέους και άρνησης πληρωμών κλπ. κλπ. όταν θα έρθουν στα πράγματα πήγαν περίπατο.
Τώρα που το όνειρο ή μάλλον ο εφιάλτης της εξουσίας πλησιάζει, οι λεονταρισμοί χάνονται και έρχονται δηλώσεις όπως αυτή του οικονομολόγου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη να προετοιμάζει την κοινή γνώμη ότι το επαχθές χρέος (μίζες, διαφθορά, προμήθειες κλπ) είναι μόνο 5%, το άλλο 95% το καρπωθήκαμε όλοι μαζί.
Όταν έγραφε στις εκθέσεις του το ΔΝΤ, ότι η διαφθορά αποτελεί ένα μικρό κομμάτι του 10% των δημοσίων δαπανών και το υπόλοιπο είναι
τοκοχρεολύσια (20%) και μισθοί και συντάξεις (70%), δεν το άκουγε κανείς. Τώρα που το διαπίστωσαν με τα ίδια τους τα μάτια και το δέχονται σαν δεδομένο φυσικά και επαληθεύουν το δημοσίευμα της εφημερίδος "Η Αξία".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...