Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Στόχος της Τρόικας να προκαλέσει «ασφυξία» και να οδηγήσει σε νέο μνημόνιο με βάθος 70ετίας!

mnimonioΣε πλήρη εφαρμογή έχουν θέσει οι δανειστές το τελικό σχέδιο καταστροφής και αποικιοποίησης της Ελλάδας με ένα νέο μνημόνιο. Η τρόικα πιέζει για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών προκαλώντας πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου που ψάχνει εναγωνίως συμβιβαστική λύση.
Ο Α. Σαμαράς γνωρίζει καλά πως ένα νέο Μνημόνιο θα σημάνει και το τέλος της κυβέρνησης του, αφού όχι μόνο οι πολίτες δεν θα το αντέξουν αλλά θα έρθει αντιμέτωπος ακόμα και με τους κυβερνητικούς βουλευτές που έχουν διαμηνύσει πως δεν θα ψηφίσουν νέα μέτρα, πόσο μάλλον ένα νέο Μνημόνιο.
Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των δανειστών και ειδικά το ΔΝΤ επιμένουν να ανεβάζουν τα κεφάλαια που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες πάνω από τα 9 δισ. ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν θα είναι σε θέση πλέον να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό και να δώσει το πλεονέκτημα στην Αθήνα να αποφύγει τη σύναψη ενός νέου δανείου.
Το θέμα είναι ένα από τα βασικά σημεία για τη συμφωνία της ελληνικής πλευράς με την τρόικα και ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση. Έτσι μετά από τις αρνήσεις της τρόικας να δεχθεί τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής για τις ελληνικές τράπεζες η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα χθες τα στοιχεία.
EKTHESI
Επιπλέον, η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε από τις τράπεζες να υποβάλουν, το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου 2014, σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης με βάση τα αποτελέσματα του βασικού σεναρίου και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το συντομότερο εύλογο χρονικό διάστημα.
Την ίδια στιγμή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ανακοίνωση του υπογράμμισε ότι έλαβε γνώση των κεφαλαιακών αναγκών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως προσδιορίστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, και θα παράσχει κεφαλαιακή ενίσχυση, εάν ζητηθεί, προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ως προβλέπεται στον ιδρυτικό του νόμο, όπως ανακοίνωσε.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκτιμήσεις της ΤτΕ για τα επισφαλή δάνεια σε βάθος τριετίας τα οποία αποτελούν όπως είναι φυσικό και βραδυφλεγή βόμβα για την κεφαλαιακή τους επάρκεια.
stresstests2
Όπως βλέπετε και στον παραπάνω πίνακα οι συνολικές εκτιμώμενες ζημίες από δάνεια για το διάστημα 2013 με 2016 εκτιμάται σε 50,241 δισεκ. για την Ελλάδα και 10,41 δισεκ. για το εξωτερικό δηλαδή σύνολο 60,7 δισεκ. ευρώ έναντι υφιστάμενων προβλέψεων 38,328 δισεκ.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας με βάση τη μεθοδολογία και τα στοιχεία της BlackRock τα οποία η ΤτΕ κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται να δημοσιεύσει κάποια στιγμή.

Οικονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...