Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Κίνηση-βόμβα από ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση δυσπιστίας κατά Στουρνάρα

Picture 0 for Πρόταση δυσπιστίας κατά Στουρνάρα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Παγώνει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, μετά την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών. Πιθανή εμπλοκή με τη δόση, σφοδρή αντίδραση από τον υπουργό Επικρατείας Δ.Σταμάτη

Πρόταση δυσπιστίας εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.
Η ανακοίνωση της πρότασης μομφής έσκασε σαν βόμβα στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ είχε σαν αποτέλεσμα να παγώσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Η κυβέρνηση αποφάσισε να αρχίσει άμεσα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του ΥΠΟΙΚ, ενώ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία.
Να σημειωθεί πως την Τρίτη συνεδριάζει το Ecofin στην Αθήνα, με θέμα την έγκριση της τελευταίας δόσης στην Ελλάδα, για την οποία αποτελεί προαπαιτούμενο η ψήφιση της συμφωνίας με την τρόικα, που αναμενόταν να γίνει απόψε τα μεσάνυχτα.
Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι βάλλει ευθέως εναντίον των εθνικών συμφερόντων. «Η απελπισία μπρος στην κατάρρευση του κόμματός του τον οδηγεί στο απεννονεημένο διάβημα. Θέτει το ερώτημα αν θα καθυστερήσει την ψήφιση του νόμου και την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης. Να μας πείτε από πού θα βρείτε τα χρήματα για να πληρώσει η χώρα τις υποχρεώσεις της αν καθυστερήσει η δόση», τόνισε.

Τσίπρας: Κοινοβουλευτικό έγκλημα το πολυνομοσχέδιο
Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο υπουργός Οικονομικών δεν είναι αυτουργός μόνο του εγκλήματος, είναι από τους κύριους υπεύθυνους για την ανθρωπιστική καταστροφή και την κατάρρευση της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι «αυτό που κάνετε με τις τράπεζες δεν έχει γίνει πουθενά».

Υπενθύμισε επίσης την άρνηση του υπουργού Οικονομικών να ζητήσει το κούρεμα του χρέους, που του πρότεινε το ΔΝΤ, επειδή ο Σόιμπλε του είχε πει «ξέχνα το, Γιάννη».

«Αυτά δεν είναι ζητήματα που οφείλουν να απασχολούν τις παραπολιτικές σελίδες των εφημερίδων», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «σήμερα έχετε το θράσος να λέτε ότι τελειώσατε το έργο σας. Όχι, σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά βάζει βαθιά στον τάφο την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Έχουμε υποχρέωση να μην σας επιτρέψουμε να ολοκληρώσετε αυτό το έργο και μάλιστα να διεκδικείτε θέσεις πενταετούς διάρκειας». Η παραμονή του αποτελεί «ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη καλώντας τον να πει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. «Να εξηγήσει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί», είπε και υπογράμμισε: «η παραμονή του στην κυβέρνηση αποτελεί μείζον ζήτημα ηθικής τάξης».

Επίσης ο  κ. Τσίπρας άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο και χαρακτήρισε  τον υπουργό Οικονομικών «κύριο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής κοινωνίας και των ελλήνων πολιτών».

«Διαλύετε επαγγελματικές ομάδες και ξεπουλάτε κομμάτι κομμάτι τη χώρα… Γράφεται τις πιο μαύρες σελίδες της συντηρητικής παράταξής σας» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι με αυτό το πολυνομοσχέδιο σκούπα, των 600 σελίδων και κατατέθηκε με διαδικασίες εξπρές επιχειρείται διπλή εκκαθάριση, λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται το εγκληματικό PSI, η εκχώρηση του τραπεζικού συστήματος και η διάλυση επαγγελματικών ομάδων.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση για εκχώρηση του δημόσιο πλούτου, η οποία παράλληλα προπαγανδίζει το πλεόνασμα.

«Είναι μια ντροπιαστική συνθηκολόγηση μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας» είπε.

Η κυβερνητική  πλειοψηφία, είπε καλείται από τον πρωθυπουργό να γράψει τις πιο μαύρες σελίδες στη ιστορία της συντηρητικής παράταξης

Επίσης επιτέθηκε και σε αυτούς που εκφράζουν την κεντροαριστερά, λέγοντας ότι στηρίζουν  μια κυβέρνηση  που συντάσσεται με το αντικομμουνιστικό δόγμα Μπαλτάκου, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα είναι ημέρα μνήμης της εκτέλεσης του  Μπελογιάννη και των συντρόφων του.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση στις κάλπες του Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...