Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ο Τσίπρας ζητάει δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ.

tsipras-sto-bima-tis-voulisΠρωτοβουλία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και για τον σκοπό αυτό θα επικοινωνήσει τις επόμενες ώρες με τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ) και τους ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να συγκεντρωθούν υπογραφές 120 βουλευτών κάτω από το αίτημα για το δημοψήφισμα, όπως προβλέπει το άρθρο 44 του Συντάγματος.
«Μόνον ο ελληνικός λαός έχει αρμοδιότητα να πάρει μια τέτοια απόφαση» είπε ο κ. Τίπρας σε ομιλία του στο Αμύνταιο και συνέχισε: «Τελείωσαν τα ψέματα. Δεν θα παίζουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος με το μέλλον του τόπου, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που θα επωμιστεί μια εθνική καταστροφή. Δεν θα την πάρουν εν κρυπτώ την απόφαση για διάλυση και εκποίηση της ΔΕΗ. Αν έχουν τα κότσια, ας την πάρουν στο φως της μέρας».
Συμφωνώ απόλυτα με την ενέργεια αυτή του Τσίπρα. Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την πρώτη σοβαρή αντιπολιτευτική κίνηση, ανεξάρτητα αν θα το επιτύχει ή όχι, πράγμα το οποίο θα εξαρτηθεί από τους υπόλοιπους υποτιθέμενους εκπρόσωπους του λαού. Θα δώσουν αυτή την εξουσία στο λαό; ή την θέλουν όλη για πάρτη τους;
ΥΓ. Όπως λέει ο Τσόμσκυ, χρειάζεται κάτι που θα αφυπνίσει τους πολίτες από το matrix που μας έχει βάλει το σύστημα. Ίσως μια τέτοια εξέλιξη να είναι η κατάλληλη σπίθα αφύπνισης. Θα αναρωτηθείτε αν το πιστεύω ότι θα γίνει. Όχι δεν θα γίνει, αλλά δεν θα παύσω να ονειρεύομαι ότι κάποια στιγμή εδώ και 200 χρόνια θα γίνει επιτέλους ένα δημοψήφισμα και στην Ελλάδα, που δεν θα αφορά τον Βασιλιά αλλά το λαό.

Πέτρος Χασάπης
 Εξουσία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...