Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: «Σαφέστατος ο ντε Γκίντος - το ίδιο κι εγώ»

Η διάσταση απόψεων που υπάρχει στις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της Αθήνας και της Μαδρίτης αποτυπώθηκε -εμμέσως, πλην σαφώς- στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, μετά τη συνάντησή του με τον Ισπανό ομόλογό του, Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος φαίνεται πως παραμένει προσκολλημένος στη γραμμή Σόιμπλε.
«Ο Λουίς ντε Γκίντος ήταν σαφέστατος, όπως ήμουν και εγώ μαζί του. Είμαστε υπουργοί Οικονομικών δύο χωρών μελών της ευρωζώνης. Δεν συνομιλούσαμε ως πολιτικοί, συνομιλούσαμε ως υπουργοί Οικονομικών που εκπροσωπούν το 100% του λαού και των δύο χωρών. Δύο χώρες και δύο λαοί, οι οποίοι έχουν υποχρέωση απέναντι στην ιστορία τους να διαπραγματευτούν μια καλή θέση της περιφέρειας εντός μιας αναπτυσσόμενης Ευρώπης, που λειτουργεί ως χώρος κοινής ευημερίας για όλους τους λαούς», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης. 
Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο υπουργών που έγινε στη Μαδρίτη, βρέθηκε μια ευρεία γκάμα θεμάτων: από τα βραχυπρόθεσμα ζητήματα σε σχέση με τη ρευστότητα και τη μεσοπρόθεσμη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, έως τη μακροπρόθεσμη διαδικασία.
Υπενθυμίζεται πως οι διαπραγματεύσεις στην Ομάδα των Βρυξελλών αναμένεται να συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς το Σαββατοκύριακο. Τα θέματα που αναμένεται να βρίσκονται στο μενού της Δευτέρας είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, o καθορισμός του ύψους του ΦΠΑ, το ενεργειακό και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...