Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ανοικτή επιστολή στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στην Επιτροπή Αλήθειας τού δημοσίου χρέους.

...Απαλλάξτε την Ελλάδα από το χρέος.
Ο μόνος τρόπος.
O κακός στρατηγός είναι αυτός, ο οποίος θα κερδίσει πολλές και εντυπωσιακές μάχες ...και θα χάσει τον πόλεμο.
Ο καλός στρατηγός είναι αυτός, ο οποίος θα κερδίσει έναν μεγάλο πόλεμο με μικρές και όσο το δυνατόν πιο ταπεινές μάχες.
Ο άριστος στρατηγός είναι αυτός, ο οποίος θα κερδίσει τον Κόσμο ολόκληρο χωρίς καθόλου μάχη.
Τέτοιου είδους γενικές σκέψεις έρχονται στον νου κάποιου, ο οποίος περιμένει εξελίξεις σ' ό,τι αφορά τη μάχη που δίνεται για την επιβίωση του λαού μας. Μια τέτοια σημαντική για την εθνική επιβίωσή μας μάχη δίνεται και από τη Βουλή και την Πρόεδρό της ...Μια μάχη εναντίον αυτών, οι οποίοι "άλωσαν" και διέλυσαν την πατρίδα μας και αν θέλουμε να σωθούμε, πρέπει να τη δώσουμε μέχρι τέλους ...Μια μάχη, που - όπως και όλες οι μάχες - απαιτεί μια στρατηγική. Από το σημείο αυτό ξεκινούν και οι απορίες μας...
...Η Πρόεδρος της Βουλής γνωρίζει τι κάνει; Γνωρίζει πώς να χειριστεί αυτήν τη μάχη; Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αρκεί η γενναιότητα και η αυτοθυσία. Η γενναιότητα και η αυτοθυσία ήταν πάντοτε το "άλλοθι" των κακών στρατηγών. Σε αυτές τις περιπτώσεις μόνον το αποτέλεσμα μετράει και αυτό είναι πάντα το ζητούμενο για έναν στρατηγό ...Το μοναδικό ζητούμενο ...Το "Κούγκι" δεν είναι καλό αποτέλεσμα όσο εντυπωσιακό κι αν είναι, γιατί δεν δίνει νίκη σε κανέναν πόλεμο.
Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή τις φιλότιμες προσπάθειες της Προέδρου τής Βουλής για την εξεύρεση λύσης και δεν καταλαβαίνω τι κάνει τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της. Μαζεύουν αποδεικτικά στοιχεία, χωρίς να έχουν κάποια στρατηγική. Μαζεύουν κομμάτια από "παζλ", χωρίς να έχουν στο μυαλό τους σχηματισμένη την "εικόνα" που θέλουν να παράγουν. Αποδεικνύουν αυτά, τα οποία ήδη γνωρίζει ο κόσμος και των οποίων η απόδειξη είναι μεν σημαντική, αλλά αδιάφορη, εφόσον δεν οδηγεί κάπου συγκεκριμένα. Γιατί αδιάφορη; ...Γιατί είναι άλλο πράγμα να "χτίζεις" ένα οικοδόμημα πάνω σε ένα οικόπεδο και άλλο πράγμα να μαζεύεις "υλικά" οικοδομής, μετατρέποντας το οικόπεδο σε "μάντρα" ...Είναι άλλο πράγμα να μαζεύεις τις "πόρτες" που σου χρειάζονται για την κατασκευή ενός οικοδομήματος και άλλο πράγμα να μαζεύεις "πόρτες" γενικώς και να τις στοιβάζεις ...Είναι άλλο πράγμα να μαζεύεις τα "τούβλα" που σου χρειάζονται για να "χτίσεις" και άλλο πράγμα να μαζεύεις υλικά οικοδομών γενικώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...