Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Αναδρομική (!) αύξηση φόρου για όλες τις εταιρείες, πλην…. Τραπεζών!!

Όχι δεν είναι ένα κακόγουστο αστείο. 
Είναι πρόβλεψη του νέου Μνημονίου που έχει υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία της Βουλής, με την οποία και ορίζεται ότι όλες οι εταιρείες θα κληθούν αμέσως μετά τις εκλογές να καταβάλουν αναδρομικά για το 2014 τη διαφορά που προκύπτει στην προκαταβολή του φόρου, προκαταβολή που …ανέρχεται πλέον στο 100%. 
Στη φράση όμως «όλες οι εταιρείες» υπάρχει – τί θαύμα! – μία εξαίρεση: 
Από αυτήν την αναδρομική επί της ουσίας φορολόγηση ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι Τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες…! 
Προφανώς κρίθηκε ότι οι Τράπεζες (μαζί με τις ασφαλιστικές εταιρείες) δεν έχουν στην παρούσα φάση χρήματα, ενώ όλοι οι άλλοι πλέουν στον πλούτο και άρα πρέπει να φορολογηθούν και μάλιστα αναδρομικά…
(Η διάταξη της περίπτωσης 11α της υποπαραγράφου Δ1 του ν. 4336/2015 που προβλέπει αναδρομική αύξηση προκαταβολής φόρου εισοδήματος για ορισμένα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες. Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, για τις ανώνυμες εταιρείες, πλην τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) και τις λοιπές κεφαλαιουχικές εταιρείες, καθώς επίσης και για τους συνεταιρισμούς και τις ενώσεις συνεταιρισμών, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος αυξάνεται από το 80% στο 100% του κύριου φόρου, αναδρομικά για τη χρήση του έτους 2014!)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...