Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΚΛΟΠΗ – Δολοφονία της Ελλάδας θέλει το ΔΝΤ – Ραγδαίες εξελίξεις

ΑΛΕΞΗΣ: Ή θα έχουμε Ευρώπη των εθνών ή Ευρώπη υπόδουλη στο ΔΝΤ. Δεν χωρούν και τα δύο.
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ με μοναδικό θέμα την αποπομπή του ΔΝΤ από την ΕΕ.
7 χρόνια φωνάζουμε ότι το ΔΝΤ είναι η καταστροφή της Ευρώπης των εθνών. Τώρα το συνειδητοποιούν άπαντες.
Δρομολογούνται εξελίξεις: Ο Τσίπρας ζητά από τον Τουσκ άμεση σύγκλιση Συνόδου Κορυφής.
Μετά και το νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, λόγω κυρίως ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί της Μ. Τετάρτης με τον Ντόναλντ Τουσκ για να του ζητήσει την άμεση σύγκλιση Συνόδου Κορυφής με σκοπό να διασφαλίσει την τήρηση της συμφωνίας του Ιουλίου.
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της οριστικής ματαίωσης του Eurogroup της Μ. Πέμπτης, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έκανε λόγο για ανάγκη περισσότερου χρόνου έτσι ώστε να επιτευχθεί συμφωνία, ανακοινώνοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει έκτακτο Eurogroup τη Μ. Πέμπτη.
Είναι εμφανές πως με την κίνηση αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να μεταφέρει σε πολιτικό επίπεδο τη διαπραγμάτευση, αφού είναι εμφανές πλέον ότι το Ταμείο εφευρίσκει συνεχώς τρόπους για να μπλοκάρει το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.
Για τη ματαίωση του Eurogroup, πηγές από το ΥΠΟΙΚ ανέφεραν στο koutipandoras.gr πως τροχοπέδη αποτέλεσε για άλλη μια φορά η στάση του ΔΝΤ, το οποίο προέβαλε ενστάσεις για την πρόταση της κυβέρνησης αναφορικά με τη νομική υπόσταση που θα έχει το πακέτο προληπτικών μέτρων. Ειδικότερα, η πρόταση της κυβέρνησης αφορά τη σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού εξισορρόπησης δημοσιονομικών μεγεθών, που θα βάζει «κόφτη» στα δημόσια έξοδα, όταν οι στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί. Με τον τρόπο αυτό, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αφενός απέφευγε την υιοθέτηση και θεσμοθέτηση συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων, ο χαρακτήρας των οποίων αντίκειται στο ελληνικό Σύνταγμα και το διεθνές νομικός σύστημα.
Απ’ ό,τι φάνηκε λοιπόν για άλλη μια φορά το Ταμείο βάζει φρένο στο κλείσιμο της αξιολόγησης, η οποία θα άνοιγε τη συζήτηση για το χρέος. Το πιο παράδοξο βέβαια είναι πως το ίδιο το ΔΝΤ έχει υποστηρίξει δημόσια τη γενναία παρέμβαση που χρειάζεται ως προς την απομείωση του ελληνικού χρέους, αλλά μονίμως είναι αυτό που μπλοκάρει την αξιολόγηση.

Oλόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...