Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ν.Καζατζόπουλος: «ΝΙΛΟΥΦΕΡ» το καΐκι που μετέφερε τους ίδιους και τον μόχθο τους από τα χωριά της Βιθυνίας στην Πόλη .

Το μυθιστόρημα «ΝΙΛΟΥΦΕΡ» , μια απ τις ιστορίες του ξεριζωμού του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και της ζωής των μικρασιατών της Ιτέας με πληθώρα φωτογραφιών και μαρτυριών
Ήταν όμως και το καΐκι που έφερε τα σώματα τους στις νέες πατρίδες μετά την καταστροφή, τις ψυχές τους τις άφησαν στις παλιές .
Είναι το καΐκι που βρίσκεται βουλιαγμένο σε ένα όρμο του Κορινθιακού κόλπου , που γίνεται αιτία για εξιστόρηση μιας διαδρομής 100 χρόνων των ίδιων και των εγγονών τους .
Αδέλφια που χάθηκαν βρίσκονται μέσα στην θύελλα του εμφυλίου πολέμου ,χαμένοι έρωτες ξανασμίγουν στην Πόλη , ξεχασμένες ψυχές αναζητούνται μετά πολλά χρόνια στις παλιές πατρίδες …."""
και η πρώτη κριτική του βιβλίου ...από την σύζυγο του συγγραφέα:
Νάντια Μαντά Μια και είμαι η πρώτη αναγνώστρια του βιβλίου,, θα ήθελα να μεταφέρω την αγάπη του για τους μικρασιάτες και την μικρασιατική του καταγωγή . Αυτό το βιβλίο είναι φτιαγμένο από τη ψυχή του σελίδα , σελίδα, μεταφέροντας τους πόνους , τους μόχθους , την ελπίδα αλλά και τους έρωτες που υπήρξαν μέσα σε αυτό το χαμό….
Καλοτάξιδο και με ούριους ανέμους ....

Από τις εκδόσεις «ΙΩΛΚΟΣ» 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...