Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Κανονισμοί: 1o τουρνουά 3Χ3                                   08-09 Αυγούστου 2016

1. Ο αγώνας διαρκεί δύο (2) επτάλεπτα.
2. Μεταξύ των δύο επταλέπτων υπάρχει διάλειμμα δύο (2) λεπτών.
3. Η πρώτη κατοχή της μπάλας αποφασίζεται με στρίψιμο νομίσματος.
4. Νικήτρια είναι η ομάδα που στο τέλος του αγώνα έχει τους περισσότερους πόντους.
5. Σε περίπτωση ισοπαλίας υπάρχει τρίλεπτη παράταση.

6. Μια ομάδα χάνει τον αγώνα αν δεν παρουσιαστεί στην καθορισμένη ώρα έναρξής του με τρείς (3) παίκτες στο γήπεδο.
7. Η κάθε ομάδα δικαιούται ένα τάιμ άουτ των τριάντα δευτερολέπτων. Τα ταιμ-άουτ καλούνται είτε από την ομάδα που έχει κατοχή μπάλας είτε από τις δυο ομάδες στα νεκρά σημεία του αγώνα. Το χρονόμετρο σταματάει.
8. Οι αλλαγές γίνονται μόνο στα νεκρά σημεία του αγώνα.
9. Δεν υπάρχει χρονόμετρο στην διεξαγωγή των επιθέσεων. Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με αλλαγή της κατοχής της μπάλας αρχικά και σε περίπτωση επανάληψης με μία ελεύθερη βολή.
10. Η πρώτη πάσα κόβεται.
11. Απαγορεύεται η άμυνα ζώνης
12. Όταν μία ομάδα συμπληρώσει τέσσερα (4) φάουλ σε κάθε ημίχρονο, δίνει τη δυνατότητα στην αντίπαλη ομάδα να εκτελεί βολές όταν κερδίζει φάουλ.
13. Ο παίκτης που «χρεώνεται» με 4 προσωπικά φάουλ αποβάλλεται από το παιχνίδι.
14. Η ομάδα μπορεί να συνεχίζει να παίζει και με δύο παίκτες, αλλά όχι με έναν.
15. Tα σουτ έξω από τη γραμμή του τριπόντου μετρούν για δύο πόντους, τα σουτ μέσα από το τρίποντο για ένα πόντο και οι ελεύθερες βολές για ένα πόντο.
16. Η τεχνική ποινή τιμωρείται με μια ελεύθερη βολή και κατοχή της μπάλας από την ομάδα που εκτέλεσε τη βολή και το αντιαθλιτικό φάουλ με δύο ελεύθερες βολές και κατοχή της μπάλας από την ομάδα που εκτέλεσε τις βολές.
17. Μετά από άστοχο σου, άσχετα αν η μπάλα δε βρήκε ταμπλό ή στεφάνι και έχουν την κατοχή οι αμυνόμενοι, πρέπει να βγει η μπάλα από παίκτη τους ( να είναι και με τα δύο πόδια) έξω από το τρίποντο.
18. Στα φάουλ ή άουτ η μπάλα πρέπει να «περνά» από το διαιτητή πριν εισέλθει στο γήπεδο.
19. Σε πετυχημένο καλάθι η κατοχή της μπάλας πηγαίνει στην ομάδα που αμυνόταν και την επαναφέρει από την τελική γραμμή δίχως να «δίνει» τη μπάλα στο διαιτητή.
20. Σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφωνίας μεταξύ των αθλητών μετράει η απόφαση των διαιτητών. Οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο είναι τελεσίδικη.
21. Σε περίπτωση που υπάρχει πληγή αίματος, ή αίμα σε ρούχα κάποιου διαγωνιζομένου αυτός θα πρέπει να γίνει αλλαγή και να φροντίσει την πληγή.
22. Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το ευ αγωνίζεσθε, να σέβονται τους διαιτητές, τους διοργανωτές και τους αντιπάλους. Οι διοργανωτές/διαιτητές έχουν το δικαίωμα να αποβάλουν οποιονδήποτε παίκτη ή ομάδα πιστεύουν οι ίδιοι ότι δεν ακολουθεί τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς. 


 
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...