Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ξεκινά εθνική διερεύνηση για το θέμα των ΑΠΕ... Στην Αυστραλία...

Από την Guardian που έχει προωθήσει την Πρασινάδα και τις ΑΠΕ όσο κανείς, μαθαίνουμε ότι το 40%  του ρεύματος στην Αυστραλία προέρχεται από αιολικά - φ/β και παρ' όλα αυτά καλούν για "επείγουσες εφεδρείες". Η τιμή του ρεύματος έχει εκτιναχθεί από τα περίπου Α$ 100/MWhr στα 14.000/ΜWhr και συχνά πυκνά βρίσκεται πάνω από τα A$ 10.000/MWhr (τρομοκρατώντας κόσμο, επιχειρήσεις, βιομηχανία κλπ). Αποτέλεσμα η κυβέρνηση θα ξεκινήσει εθνική διερεύνηση για το θέμα των ΑΠΕ.
Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε:  
Να είστε κατά των ΑΠΕ. Είναι κλοπή. Απάτη. Κοροϊδία.
Οι ΑΠΕ παράγουν κουτουρού ρεύμα, που δεν αποθηκεύεται (ούτε με αντλησιοταμίευση, το είδαμε και σε κλίμακα ...Νορβηγίας και σε κλίμακα ...Ικαρίας),  και επειδή η επιλογή στο δίκτυο γίνεται είτε υποχρεωτικά υπέρ των ΑΠΕ ή με βάση το οριακό κόστος, προτιμούνται οι ΑΠΕ που (υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται με ταρίφες), εκτοπίζουν και κάνουν ασύμφορη (λόγω μεταβλητής λειτουργίας) την συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, που όμως δεν το υποκαθιστούν και ξαφνικά δεν έχεις ρεύμα και πληρώνεις πάρα πολλά για να παριστάνεις ότι έχεις ρεύμα.   Ή έχεις blackout και βάζεις τον πρόθυμο ΔΕΔΔΗΕ να ψάχνει για ...άεργο ισχύ. 
Η Πολιτεία της Νότια Αυστραλίας, με την μεγαλύτερη ανεργία, πληρώνει το ακριβότερο ρεύμα επειδή δεν έχει πρόσβαση σε κάρβουνο, χρησιμοποιεί αέριο και έχει βάλει πολλά αιολικά. Οποιοσδήποτε επιχειρηματίας θα αποφεύγει πλέον την Νότια Αυστραλία.  
Πολλά αιολικά, με το τυχαίο ρεύμα να μην αποθηκεύεται και η μόνη λύση πέρα από πανάκριβη ηλεκτροπαραγωγή "spot" είναι περισσότερες διασυνδέσεις για εισαγωγές ρεύματος.
Η εξάρτηση από αναξιόπιστα και ακριβά αιολικά και φωτοβολταϊκά, δημιούργησε ενεργειακή κρίση, και θα αναγκάσει την Κυβέρνηση να αναζητήσει πρόσβαση σε φθηνότερο ρεύμα από κάρβουνο από γειτονικές Πολιτείες. 

Ακούει ο κ. Σκουρλέτης? Ή δεν τον αφορά?
Υπάρχουν 3-4 τρόποι ηλεκτροδότησης:  
1) Κάρβουνο και λιγνίτης, 2) πυρηνικά, 3) αέριο (για όποιον το έχει) και 4) μεγάλα υδροηλεκτρικά. Όλα τα άλλα είναι για να μασάνε οι κλέφτες.  Διαλέγετε, παίρνετε.  
Υπάρχουν στοιχεία για το κόστος. Και αν σας φοβίζουν οι καρκίνοι, οι ΑΠΕ ούτε τους θεραπεύουν, ούτε τους προλαμβάνουν, ούτε υποκαθιστούν κάποιον από τους υπάρχοντες τρόπους, αλλά τρώνε λεφτά που θα πήγαιναν σε φίλτρα κλπ.

Πλήρες ρεπορτάζ με παραπομπές και στοιχεία ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...