Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Καρφί της επιτρόπου Μογκερίνι στην Τουρκία που θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ

Οι τουρκικές αρχές πρέπει να σεβαστούν τα συνταγματικά και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην απάντηση που δίνουν στο αποτυχημένο πραξικόπημα, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.
«Ζητούμε την πλήρη τήρηση της συνταγματικής τάξης και εμείς ως ΕΕ υπογραμμίζουμε τη σημασία του έχει η κυριαρχία του κράτους δικαίου στη χώρα», δήλωσε η Μογκερίνι σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά την σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό ομόλογό τους Τζον Κέρι στις Βρυξέλλες.
«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες για αυτό που συμβαίνει στη χώρα αυτές τις ώρες. Πρέπει να σεβαστούμε, να κάνουμε την Τουρκία να σεβαστεί τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες», σημείωσε η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ.
Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι καμία χώρα δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ με τη νομοθεσία της να προβλέπει ακόμα και την επιβολή της θανατικής ποινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...