Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Τουρκία: Ο Ερντογάν κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης την Τουρκία. Οχι που θα το άφηνε σε άλλους...

Η Τουρκία στον γύψο.
Η Τουρκία θα τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το προσεχές τρίμηνο. Αυτό ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Άγκυρα, όπου επέστρεψε για πρώτη φορά μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.


Προηγήθηκαν μαραθώνιες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και του Υπουργικού Συμβουλίου, στις οποίες προήδρευσε ο ίδιος ο Ερντογάν.
«Ο σκοπός της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι για να είμαστε σε θέση να κάνουμε τα πιο αποτελεσματικά βήματα ώστε να απομακρύνουμε αυτήν την απειλή όσο το δυνατόν πιο σύντομα, μια απειλή για την δημοκρατία, μια απειλή για το κράτος δικαίου και για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών μας», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία που ακολούθησε.
Βάσει του άρθρου 120 του τουρκικού Συντάγματος, η απόφαση αυτή σημαίνει αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας, επιτρέπει τους επιπλέον περιορισμούς και δίνει εξουσίες για λήψη προληπτικών μέτρων.
«Άτομα που όπως αντιλαμβανόμαστε είναι μέλη στην τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν επιτέθηκαν στο κράτος και στο έθνος μας, χρησιμοποιώντας αεροπλάνα, ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και όλα τα ειδή των όπλων», υποστήριξε ακόμα ο Ερντογάν.
Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε υπαινιχθεί την εμπλοκή ξένων χωρών στην απόπειρα πραξικοπήματος. Πρόσθεσε ακόμα ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ασκούν κριτική στις αποφάσεις της Άγκυρας.
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...