Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Οι Σαμαροβενιζέλοι έκοβαν μισθούς και συντάξεις για να "ταίζουν" εκατοντάδες εκατομμύρια κρατικούς τους εργολάβους.

Σοκ προκαλεί στον απλό πολίτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων, απλώς και μόνο στην σκέψη του … “πάρτυ” που είχε στηθεί ανενόχλητα επί δεκαετίες στα δημόσια έργα και τους οδικούς άξονες και λεηλατούσε τον Δημόσιο Πλούτο, συμβάλλοντας και αυτο σημαντικά στην εξαθλίωση του κράτους και τη φτωχοποίηση του λαού.
Πάρτυ στο οποίο συμμετείχαν οι … γνωστοί επιτήδειοι του χώρου των κατασκευών, με την ανοχή-συμμετοχή, πολιτικών, κομμάτων, κρατικών λειτουργών, Ελεγκτικών Μηχανισμών και τέλος ( αλλά όχι τελευταία ) των συστημικών Μίντια ( καναλιών – εφημερίδων ) που ήταν σε πλήρη εξάρτηση οικονομική και … άλλη, από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα !
Ο  υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία, το συνολικό όφελος για τον Έλληνα πολίτη από την επαναδιαπραγμάτευση των 4 οδικών αξόνων (ΙΟΝΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ,Ε65,ΜΟΡΕΑΣ) σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις κατασκευαστών και παραχωρησιούχων έφτασε τα 764.477.773 ευρώ.

Συγκεκριμένα:
Για την Ολυμπία Οδό ο κ. Σπίρτζης επισημαίνει ότι οι απαιτήσεις από τους κατασκευαστές ήταν 297.220.000 ευρώ και από τους παραχωρησιούχους 89.558.540 ευρώ. Η τελική συμφωνία μετά την επαναδιαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν με τους κατασκευαστές 145.181.837 ευρώ και με τους παραχωρησιούχους 69.762.650 ευρώ. Το τελικό όφελος για τον Έλληνα πολίτη, όπως επισημαίνει ο κ. Σπίρτζης είναι: 171.834.053 ευρώ.

Στην Ιονία οδό αντίστοιχα οι απαιτήσεις των κατασκευαστών ήταν 317.422.135 ευρώ και των παραχωρησιούχων 89.818.141. Η τελική συμφωνία μετά την επαναδιαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν με τους κατασκευαστές 150.000.000 ευρώ και με τους παραχωρησιούχους 24.000.000 ευρώ. Το τελικό όφελος για τον Έλληνα πολίτη, όπως επισημαίνει ο κ. Σπίρτζης είναι: 230.240.276 ευρώ. 
Στον Ε 65 οι απαιτήσεις των κατασκευαστών ήταν 181.758.601 ευρώ και των παραχωρησιούχων 23.144.843 ευρώ. Η τελική συμφωνία μετά την επαναδιαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν με τους κατασκευαστές 60.000.000 ευρώ και με τους παραχωρησιούχους 7.500.000 ευρώ.
Το τελικό όφελος για τον Έλληνα πολίτη, όπως επισημαίνει ο κ. Σπίρτζης είναι: 137.403.444 
Στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑΣ τέλος το τελικό όφελος για τον Έλληνα πολίτη, όπως επισημαίνει ο κ. Σπίρτζης είναι: 225.000.000 ευρώ.
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ: 764.477.773 €
Ήρθε η ώρα να το καταλάβετε καλά. Δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε ποτέ ίδιοι. Το δικό μας μοναδικό μέλημα είναι ο ελληνικός λαός και τα συμφέροντά του.
Σας το είπαμε και χτες, μετέχετε στο κλειστό κλαμπ των καναλαρχών, εκδοτών και τραπεζιτών, που για χρόνια ξεζουμίζει τον ελληνικό λαό, κι εσείς δίνετε τη μάχη της σωτηρίας και της επιβίωσης αυτής της ιδιότυπης ολιγαρχίας που είχατε εγκαταστήσει στη χώρα.
Λίγη ντροπή επιτέλους.
Το πάρτυ τελείωσε. Η χώρα αλλάζει σελίδα. Πάρτε το απόφαση και μην τρελαίνεται με υπερωρίες το φιλόξενο σύστημά σας στα ΜΜΕ. Απλώς εκτίθενται. Και αυτοί και εσείς μαζί τους.
Είσαστε το χθες της διαπλοκής, της λάσπης και της χρεοκοπίας και είμαστε το αύριο μιας άλλης Ελλάδας, με δίκαιη ανάπτυξη για τους Έλληνες.
Σύντομο ιστορικό του αποτυχημένου επικοινωνιακού στησίματος:
Με φόντο τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο και τις καταθέσεις τραπεζιτών και καναλαρχών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν δύο νομοσχέδια που βάζουν φρένο στις χρόνιες στρεβλώσεις των δημοσίων συμβάσεων, των δημοσίων έργων και των παραχωρήσεων, σε βάρος του ελληνικού λαού.
Όπως ήταν φυσικό και πλέον σύνηθες, η γνωστή παρέα του κλειστού κλαμπ τραπεζιτών, καναλαρχών, εκδοτών και του παλαιού πολιτικού συστήματος(ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) συντονίστηκε με τη γνωστή γκεμπελίστικη τακτική «λάσπη – λάσπη κάτι θα μείνει».
Σήμερα απαντάμε, για μια ακόμη φορά με στοιχεία, για ΟΛΕΣ τις απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, και για τη λάσπη που ρίχνουν.
Με ή χωρίς την άδειά σας, συνεχίζουμε…”, καταλήγει η απάντηση του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...