Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί το Grexit μετατράπηκε σε εφιάλτη για την ευρωζώνη, εκεί που το 2015 ήταν «απολύτως διαχειρίσιμο»;

Τι συνέβη και ενώ το 2015 η ευρωζώνη ήταν απολύτως θωρακισμένη στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας, αλλά το 2017 πανθομολογουμένως το GREXIT αποτελεί εφιάλτη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την ευρωζώνη;
Μα φυσικά διότι η συμφωνία του 2015 ανέτρεψε τα πάντα και κυρίως το βρετανικό δίκαιο το οποίο καθιστούσε την χώρα, το δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο, ακόμα και τα μελλοντικά έσοδα ως πλήρες κτήμα των δανειστών! Φυσικά τα διαπλεκόμενα μέσα δεν πρόκειται να κάνουν κάποια περισπούδαστη ανάλυση για την κοσμογονική αλλαγή συμπεριφοράς των εταίρων στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη που πλέον όλοι το χαρακτηρίζουν ολέθριο.
Αυτό φυσικά δεν μετριάζει και τις ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία αντί να υπερασπιστεί την συμφωνία του 2015 η οποία πρακτικά απελευθέρωσε την Ελλάδα από το ζυγό των μνημονίων, καθόταν και απολογείτο σε Λαφαζάνηδες. Η ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας η οποία θα έπρεπε να είχε συμβεί από το 2010 αλλά ο προδότης Παπανδρέου ούτε καν το επεδίωξε αφού ήδη είχε σχεδιάσει τον όλεθρο της χώρας σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθιστά την αναχρηματοδότηση των δανείων διεπόμενη από το ευρωπαϊκό δίκαιο το οποίο εγγυάται την εθνική κυριαρχία κάθε χώρας μέλους της ευρωπαϊκής ένωσης. Κοινώς, μέσα σε μία νύχτα έγινε καπνός το επαίσχυντο κεφάλαιο περί εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας στους πιστωτές.
Γι’ αυτό και σήμερα τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θεωρείται καταστροφική, διότι το καθεστώς εγγυήσεων του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας αποκλείει την κατάσχεση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Γι’ αυτό και σήμερα βγαίνουν κάποιοι ακραίοι της Γερμανίας, και ζητούν εγγυήσεις σε χρυσό και ακίνητα! Διότι έχασαν τις πολυπόθητες εγγυήσεις που εξασφάλιζε το μνημόνιο με όλους διεθνούς νομισματικού ταμείου, που επειδή δεν αποτελεί ευρωπαϊκό θεσμό Δεν είχε καμία υποχρέωση να σεβαστεί το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Η συμφωνία του 2015 λοιπόν επανέφερε πρακτικά την Ελλάδα στην Ευρώπη, από την οποία είχε αποχωρήσει «οικειοθελώς» το 2010 με την εγκληματική μεθόδευση Παπανδρέου, και της είχε μείνει μόνο το νόμισμα ως σουβενίρ. Έτσι λοιπόν η Ελλάδα έχει σήμερα πάλι το ευρωπαϊκό πλεονέκτημα διαπραγμάτευσης γεγονός που το γνωρίζουν πολύ καλά οι ακραίοι εκ των δανειστών και υποχρεώνονται να ξορκίσουν το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Όπως έκανε ο Σόιμπλε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα.
Η μεγάλη αυτή εθνική επιτυχία η οποία πέρασε σχεδόν στα αζήτητα, αλλά σήμερα φαίνεται το μέγεθος της σημασίας της, έχει αρχιτέκτονες με ονοματεπώνυμο. Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...