Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ιστορική παρέμβαση Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας στην ΕΚΤ!

Σε μία πρωτοφανή για τα γερμανικά δεδομένα κίνηση προχώρησε η καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ, σε ευθεία ρήξη πλέον με τον Σόιμπλε, προκειμένου να ενταχθεί η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση άμεσα. Στην ενέργεια αυτή – που δεν έχει προηγούμενο στη νεότερη γερμανική ιστορία – η καγκελάριος έκανε προσωπική παρέμβαση στον Μάριο Ντράγκι προκειμένου να παρέχει την διαβεβαίωση ότι το ελληνικό χρέος θα ρυθμιστεί, άρα η Ελλάδα πρέπει να ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ευρωπαΐκής κεντρικής τράπεζας!
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σόιμπλε όχι μόνο ήταν πολέμιος της ένταξης της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά ήθελε και τον τερματισμό του προγράμματος, διότι μετέτρεπε το ευρώ σε ανταγωνιστικό νόμισμα, με αποτέλεσμα οι τραπεζίτες χορηγοί του, που χρησιμοποιούσαν τα ευρώ ως αποθεματικό για να δικαιολογήσουν τις φούσκες των παραγωγών να βρίσκονται στον κίνδυνο κατάρρευσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...