Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Μεταμφιεσμένοι «ράμπο» της εφορίας έβγαλαν λαβράκι

Εντείνονται οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής, μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων, σε τουριστικά κέντρα της χώρας.
Οι πρώτες «καμπάνες» άρχισαν από τις Κυκλάδες, όπου οι ελεγκτές οργώνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τον εντοπισμό παραβατών.
Χαρακτηριστικά, χθες το βράδυ, σε γεμάτο εστιατόριο της Μυκόνου, ελεγκτές της ΑΑΔΕ που παρουσιάστηκαν ως απλοί πελάτες έλεγξαν δεκαπέντε τραπέζια στα οποία δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη. Το εστιατόριο σφραγίσθηκε για 48 ώρες, μετά την επιβολή των ανάλογων προστίμων.
Στη Σέριφο οι ελεγκτές παρουσιάστηκαν σαν «ζευγαράκι» που πήγε να πιει το ποτό του σε γνωστό εστιατόριο στο Λιβάδι. Και εκεί διαπιστώθηκαν τα ίδια, δηλαδή η επιχείρηση δεν είχε κόψει αποδείξεις, ενώ επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα.
Άλλη μια περίπτωση μη χρήσης αποδείξεων αποτελεί αυτή της Νάξου. Οι ελεγκτές μεταμφιεσμένοι τουρίστες διαπίστωσαν, μετά από έλεγχο σε φούρνο, ότι οι αποδείξεις ήταν άγνωστη λέξη για πώληση ψωμιού, τυρόπιτας και λοιπών προϊόντων. Το εν λόγω κατάστημα κλείνει αύριο το πρωί.
Όπως σημειώνει η ΑΑΔΕ, οι έλεγχοι με τις νέες μεθόδους θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

 Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...