Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Τι είναι οι δρακόμπαλες;

Έχετε δει ξανά δρακόμπαλες; Έχετε ιδέα τι είναι και από πού έχουν προέλθει; Ένα εστιατόριο στην Ιαπωνία σερβίρει προς βρώση δρακόμπαλες στους πελάτες. Οι συγκεκριμένες δρακόμπαλες που σερβίρονται ως "nabe" στο εστιατόριο Danke Dinning στην Nagoya της Ιαπωνίας, έρχονται ως συνοδευτικό τόσο σε κρέας, όσο και σε λαχανικά.
Οι δρακόμπαλες αυτές είναι φτιαγμένες από ζελέ κολλαγόνου, ενώ έχουν μικρά αστέρια από καρότο μέσα τους. Το πιάτο ονομάζεται "Dragon Ball Nabe". Από πού προήλθε όμως η ιδέα για αυτό το πιάτο;
Οι δρακόμπαλες είναι επτά μαγικές σφαίρες περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις και η καθεμία περιλαμβάνει έναν αριθμό από μικρά αστέρια που λάμπουν στο εσωτερικό τους και αριθμούν από ένα έως επτά.

Ένας αρχαίος μύθος λέει ότι εάν μαζέψει κάποιος και τις επτά δρακόμπαλες και κάνει την κατάλληλη επίκληση, τότε θα εμφανιστεί ένα πανίσχυρος δράκος και θα εκπληρώσει μια ευχή σε όποιον είναι παρών. Έπειτα, ο δράκος εξαφανίζεται και οι επτά δρακόμπαλες σκορπίζουν σε όλο τον κόσμο, ενώ μετατρέπονται σε απλές πέτρες για διάστημα ενός έτους, μέχρι να επανακτήσουν τις δυνάμεις τους.
Από την έκδοσή του, το Dragon Ball έχει γίνει μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές manga και anime όλων των εποχών. Οι 42 τόμοι του manga έχουν πουλήσει πάνω από 156 εκατομμύρια αντίτυπα στην Ιαπωνία και περισσότερα από 230 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, κάνοντάς το την δεύτερη σειρά manga με
καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία. Θεωρείται ευρέως ως μία από τις σπουδαιότερες σειρές manga που δημιουργήθηκαν ποτέ, με πολλούς καλλιτέχνες manga όπως οι Eiichiro Oda (One Piece), Masashi Kishimoto (Naruto), Tite Kubo (Bleach), Hiro Mashima (Rave Master, Fairy Tail) και Kentaro Yabuki (Black Cat) να αναφέρουν το Dragon Ball σαν πηγή έμπνευσης για τα δικά τους δημοφιλή τώρα έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...