Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Πρόταση ψηφίσματος για την Ίδρυση και Λειτουργία Υδατοδρομίων στην ΠΕ Ευβοίας

Πρόταση ψηφίσματος προς το Περιφερειακό Συμβούλιο κατέθεσε η  παράταξη η Στερεά σε νέα Τροχιά ενόψει της επομενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στα Καμένα Βούρλα. Η πρόταση αφορά την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ίδρυση και λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων στην Εύβοια. Ακολουθεί το ψήφισμα:
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Η Περιφέρεια να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ίδρυση και λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων στην Εύβοια

Η ίδρυση και λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα αποτελεί καινοτόμα επενδυτική ευκαιρία με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο αλλά και συνολικά για τη χώρα. Οι προοπτικές αυτές εδράζονται στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, μέσα από την εισαγωγή ενός νέου ευέλικτου μεταφορικού μέσου τόσο για την πύκνωση των δρομολογίων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όσο όμως, και για την ανάδειξη νέων. Κατ' αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται και ενισχύεται η επισκεψιµότητα απομακρυσμένων περιοχών και η δικτύωση μεταξύ τους, με στόχο τη μεγιστοποίηση των υφιστάμενων τουριστικών τάσεων αλλά και την ανάπτυξη νέων.

Πέραν όμως από το σκοπό της διευκόλυνσης και διεύρυνσης της επισκεψιμότητας περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος, τα υδροπλάνα εξυπηρετούν ανάγκες επείγουσας και έκτακτης μετακίνησης όπως αεροδιακομιδής ασθενών, έρευνας & διάσωσης, μεταφοράς μικρού όγκου φορτίου καθημερινότητας (φάρμακα, τρόφιμα, Τύπος, κ.λπ.).

Η ίδρυση των υδατοδρομίων, αποτελεί επομένως αναπτυξιακή προοπτική που μπορεί να επιφέρει διευρυμένα οφέλη στις τοπικές, και όχι μόνο, κοινωνίες δημιουργώντας νέες τουριστικές τάσεις και καλύπτοντας ταυτόχρονα κοινωνικές ανάγκες.

Λαμβάνοντας υπόψη :

1. Ότι ο ΟΛΝΕ έχει σχεδιάσει 4 υδατοδρόμια στην Εύβοια, ( Χαλκίδα, Κάρυστο, Κύμη και Αιδηψό.)

2. Ότι τα σημεία αυτά αποτελούν μοναδικές πύλες εξόδου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και παράλληλα αποτελούν σημαντικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της ευρύτερης περιφέρειας.

3. Ότι οι διαδικασίες αδειοδότησης είναι χρονοβόρες.

Προτείνεται,

 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος να ηγηθεί των σχετικών πρωτοβουλιών:

  1. λειτουργικής αδειοδότησης των ανωτέρω σημείων, καταθέτοντας ακόμα και πρόταση αδειοδότησης η ίδια,  και,
  2.  εκκίνησης  των σχετικών  διαγωνιστικών διαδικασιών ανάθεσης των έργων.

Έτσι μόνο μπορούμε να διασφαλίσουμε πως με  την επικείμενη έναρξη λειτουργίας των λιμένων της Εύβοιας πιθανά θα έχουν ολοκληρωθεί και όλες οι διαδικασίες ολιστικής λειτουργίας τους.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

ΛΑΜΙΑ 04/05/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...