Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΑΜΦΙΣΣΑ: Τραγικός θάνατος ανήλικης Ρομά από σφαίρα

Συναγερμός έχει σημάνει από το βράδυ της Δευτέρας στις αστυνομικές Αρχές της Άμφισσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος περνούσε κοντά στον καταυλισμό Ρομά που βρίσκεται στην περιφέρεια της πόλης, άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα μια 13χρονη.

Αν και δεν έχουν διαλευκανθεί ακόμη οι λεπτομέρειες του συμβάντος, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος κάτοικος επέστρεφε από το χωριό του και την ώρα που περνούσε κοντά στον καταυλισμό, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ομάδα Ρομά. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πως άρχισε να πυροβολεί. 
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, τοπικός παράγοντας ο οποίος σχετίζεται με την υπόθεση ανέφερε στο zougla.gr τα εξής: Ο δράστης, Π. K. (σ.σ. πρόκειται για αρχικά του), με το ψευδώνυμο «Μποτίλιας», πήγαινε με το αυτοκίνητό του στο χωριό του στη Βίνιανη. Καθώς περνούσε δίπλα από τον καταυλισμό, μπροστά στον δρόμο, υπήρχαν κάποιοι Ρομά οι οποίοι χόρευαν. Εκείνος αποπειράθηκε να συνεχίσει την πορεία του, αλλά οι Ρομά τον εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ακινητοποιήσει το όχημά του.   Εκείνη την ώρα, ένας Ρομά με το υποκοριστικό «Γιουσούφης», χαστούκισε τον επιχειρηματία, ο οποίος αντέδρασε βάζοντας όπισθεν, προσπαθώντας να διαφύγει. Όμως δεν το κατάφερε, αφού όπισθεν του οχήματος βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένοι Ρομά. Έτσι, βγήκε από το αυτοκίνητό του και πυροβόλησε στο πόδι τον «Γιουσούφη». Κάποια σφαίρα εξοστρακίστηκε και πέτυχε την 13χρονη που βρισκόταν κοντά στο σημείο. 

Άλλη εκδοχή που διαρρέει, είναι ότι ο κάτοικος της περιοχής καταδίωξε
πυροβολώντας με κυνηγετική καραμπίνα κάποιους Ρομά, οι οποίοι προσπάθησαν να διαρρήξουν το σπίτι του.Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε θανάσιμα ένα ανήλικο κορίτσι Ρομά και ακόμα ένας Ρομά φέρει τραύμα στο πόδι. Έπειτα από το συγκεκριμένο περιστατικό, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μια ομάδα Ρομά του καταυλισμού εισήλθε στην πόλη της Άμφισσας και προκάλεσε ζημιές στο κατάστημα του αδελφού του δράστη.

Πρόκειται για ένα ακόμα θλιβερό περιστατικό που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της περιοχής. Αυτή τη στιγμή στη Φωκίδα έχει ζητηθεί η συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, διότι υπάρχουν φόβοι για βεντέτα. Επίσης, μεγάλη δύναμη της αστυνομίας βρίσκεται επί ποδός στο κέντρο της πόλης, στον καταυλισμό, αλλά και στο νοσοκομείο.

Ο δράστης, ο οποίος και αναζητείται από τις αρχές είναι επιχειρηματίας και διατηρεί χασάπικο στο κέντρο της πόλης. Τοπικές πηγές αναφέρουν πως μετά τους πυροβολισμούς κατευθύνθηκε προς το όρος Γκιώνα προκειμένου να βρει καταφύγιο. Παράλληλα, συγγενείς του έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, υπό τον φόβο αντιποίνων.

Αστυνομικές πηγές διαρρέουν πως είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί η συνδρομή των ΕΚΑΜ, διότι ο δράστης που διαφεύγει είναι οπλισμένος. Επίσης τον θεωρούν ιδιαίτερα έμπειρο με τα όπλα, αλλά και άριστο γνώστη της περιοχής, διότι είναι γεννημένος στα βουνά της Γκιώνας, κάτι το οποίο φαίνεται πως θα δυσκολέψει τις Αρχές να τον εντοπίσουν εάν δεν παραδοθεί.
Τοπικοί παράγοντες όμως διαρρέουν πως ο δράστης φοβάται να παραδοθεί, υπό τον φόβο των αντιποίνων.

Το άτυχο κοριτσάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή την ώρα η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι συγκεχυμένες.
Το τελευταίο διάστημα σημειώνεται πως η κατάσταση στην Άμφισσα ήταν τεταμένη λόγω των ανεξέλεγκτων κλοπών σε πολλές κατοικίες. 


Πηγή: http://www.zougla.gr/greece/article/sinagermos-stin-amfisa-plirofories-gia-nekro-aniliko-roma-epita-apo-pirovolismo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...