Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Ιστορικά ντοκουμέντα από Κοτζιά! Όλη η αλήθεια για το Σκοπιανό

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε το βράδυ του Σαββάτου στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια για τη διαπραγμάτευση που έκαναν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το Σκοπιανό.Χρησιμοποιώντας αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών δεν άφησε κανένα περιθώριο για παρερμηνείες και έβαλε στη θέση τους δήθεν εθνικά ευαίσθητους.


Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα ΥΠΕΞ – Η αλήθεια για το όνομα
Από τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών, που κατέθεσε ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς στη Βουλή, αποκαλύπτεται ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις του παρελθόντος αποδεχόντουσαν και μάλιστα με χαρά την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», άσχετα που τώρα οι ίδιοι άνθρωποι κάνουν ότι δεν θυμούνται.
Πάντως, τότε έλεγαν ότι «πληροί το γεωγραφικό κριτήριο», ότι «αξίζει» ή ότι «θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα που αναζητούμε». Για το ίδιο όνομα τα έλεγαν αυτά, που τώρα καταγγέλλουν!

Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα ΥΠΕΞ – Η αλήθεια για το erga omnes
Ποτέ η Ελλάδα δεν διεκδίκησε στα σοβαρά το erga omnes στη διαπραγμάτευση. Ακόμη και όταν το έλεγε στο παρελθόν, εννοούσε erga omnes μόνο αναφορικά με τη διεθνή ονομασία και όχι για το πώς θα λέγονται στο εσωτερικό τους.
Δηλαδή, για χρόνια ζητούσαμε (και είχαμε αναγάγει σε απαράβατο όρο της εθνικής γραμμής) κάτι σχεδόν άνευ ιδιαίτερης σημασίας και σίγουρα πολύ μικρότερο από αυτό που πετυχαίνει η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.

Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα ΥΠΕΞ – Η αλήθεια για τα αλυτρωτικά
Κατά το παρελθόν, η ακύρωση των αλυτρωτικών δράσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων αποτελούσε βασικό αίτημα της ελληνικής διπλωματίας, όπως προκύπτει από τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του ΥΠΕΞ.
Από τότε, όμως, που το πέτυχε η κυβέρνηση Τσίπρα (με τη μετονομασία αεροδρομίου και λεωφόρων), στα ξαφνικά σταμάτησε να απασχολεί την αντιπολίτευση το συγκεκριμένο.

Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα ΥΠΕΞ – Η αλήθεια για την ΑΟΖ (άρθρο 13)

Για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζαεφ ακούστηκαν απίστευτα πράγματα. Μέχρι και ότι περιλαμβάνει το κατάπτυστο άρθρο 13, το οποίο –βάσει ερμηνείας που έγινε από βουλευτή και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ- ενέχει απειλή για την ελληνική ΑΟΖ!
Βέβαια, στο συγκεκριμένο, η απάντηση του υπουργού Νίκου Κοτζιά ήταν αποστομωτική, μιας και διευκρίνισε ότι πρόκειται για αυτολεξεί μεταφορά άρθρου που υπήρχε και στην ενδιάμεση συμφωνία του 1995, για την οποία το ΠΑΣΟΚ πανηγύριζε!

Ιστορικά ντοκουμέντα από Κοτζιά – Η αλήθεια για την εθνότητα
Είναι απίστευτο, όμως ολάκερη σχεδόν η αντιπολίτευση έκανε κεντρικό της επιχείρημα ότι η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ αναγνωρίζει «Μακεδονικό έθνος» ενώ η αλήθεια είναι ότι τέτοια αναφορά δεν υπάρχει πουθενά στη συμφωνία!
Αντίθετα, αν υπάρχουν μελανά σημεία στη διαπραγμάτευση αναφορικά με το θέμα της εθνότητας, αυτά εντοπίζονται στο παρελθόν (2001), τότε που ο ΟΗΕ στις αποφάσεις του τούς αναγνώριζε ως «Μακεδόνες», χωρίς καμία ελληνική κυβέρνηση να αντιδρά.

Ιστορικά ντοκουμέντα από Κοτζιά – Η αλήθεια για τη γλώσσα
Από το 1948, που έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για την αναγνώριση της «Μακεδονικής» γλώσσας, οι ελληνικές κυβερνήσεις όχι μόνον δεν αντέδρασαν ποτέ αλλά αντιθέτως επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία, με κορυφαία απόδειξη την απουσία της Ελλάδας (την περίοδο 1992 – 1994) από τις συνεδριάσεις του διεθνούς Οργανισμού ISO, που κατοχυρώνει γλώσσες και σύμβολα.

Ιστορικά ντοκουμέντα από Κοτζιά – Η ομολογημένη διπλωματική ανικανότητα της ΝΔ
Η πρωτοβουλία Κοτζιά να αποχαρακτηρίσει και να καταθέσει στο κοινοβούλιο απόρρητα έγγραφα του ΥΠΕΞ αναφορικά με τη διαπραγμάτευση των ελληνικών κυβερνήσεων για το ονοματολογικό τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των πολλών άλλων εντυπωσιακών αποκαλύψεων μάς χάρισε και μια μοναδική στιγμή.
Μιλάμε ασφαλώς για την υπενθύμιση του τι έλεγε το τότε διπλωμάτης μας και μετέπειτα υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας (Παπούλιας) αναφορικά με το χειρισμό μας στην υπόθεση Μπατεντέρ το 1991, τότε που στο σημείωμά του έκανε λόγο για «έσχατο δείγμα διπλωματικής αμάθειας και ανικανότητας».

Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα ΥΠΕΞ – Η αλήθεια για τη συνταγματική αλλαγή
Ολη την προηγούμενη περίοδο –και σωστά- η αντιπολίτευση απαίτησε από την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευσή της να εξασφαλίσει τη δέσμευση των Σκοπίων για αλλαγή του Συντάγματός τους, προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία.
Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι η απαίτηση για αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων –σε αντίθεση με τώρα- δεν ήταν απαράβατη κόκκινη διαπραγματευτική γραμμή στο παρελθόν.
Αντιθέτως, σε ένα από τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Κοτζιάς, προκύπτει ότι στο παρελθόν οι ελληνικές κυβερνήσεις έλεγαν ότι «αντενδείκνυται» να το ζητήσουν στη διαπραγμάτευση.

Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα ΥΠΕΞ – Ποιος έκανε μυστική διπλωματία

Την αποκάλυψη του Νίκου Κοτζιά –που αποδεικνύεται από τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που κατέθεσε ο ίδιος στη Βουλή- για τη μεθόδευση προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάσει μια δυσμενή απόφαση για το όνομα ως τετελεσμένο, προκειμένου να την περάσει από τον ελληνικό λαό, θα την αφήσουμε ασχολίαστη.
Απλά, δείτε το βίντεο….


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...