Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΝΤ αδειάζει την Λαγκάρτ.

«Έδωσαν λεφτά για να σώσουν γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, και όχι την Ελλάδα».
– ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ!!!

Σφοδρή κριτική στην Ευρωζώνη, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και το ίδιο το ΔΝΤ άσκεισε ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Paulo Nogueira Batista. 
Λίγες ώρες πριν την συνέχιση των συνομιλιών σε συνέντευξη του στο Russia Today ο Μπατίστα "άδειασε" την Κριστίν Λαγκάρντ λέγοντας ότι «Δεν φταίει η Ελλάδα αλλά το πρόγραμμα του Ταμείου», προσθέτοντας πως τα προγράμματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα και την Ουκρανία ήταν μια «αποτυχία».
Αλλά σε συνέντευξή του στο RT επανέλαβε ότι «Έδωσαν λεφτά για να σώσουν γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, και όχι την Ελλάδα» και κατηγόρησε και πάλι την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι υπερασπίζεται υπέρμετρα την Ευρώπη.
Ο ίδιος κάνει λόγο  για την αναγκαιότητα  αναδιάρθρωσης μέρους του ελληνικού χρέους που διακρατούν οι Ευρωπαίοι εταίροι. «Μπορεί αυτή η άποψη να μην είναι ευρείας αποδοχής και να μη συγκεντρώνει συναίνεση, αλλά αν δείτε την κατάσταση στην Ελλάδα, δύσκολα μπορεί να εξέλθει από την κοινωνικο-οικονομική κρίση χωρίς κάποια αναδιάρθρωση χρέους»,  προτρέποντας ταυτόχρονα την Ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί το προνομιακό καθεστώς του ΔΝΤ.

Ο Μπατίστα, που εκπροσωπεί δέκα χώρες στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, ξεκαθαρίζει πως τόσο το Ταμείο, όσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι, δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σαν να μην έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και εκφράζει την άποψη ότι είναι λάθος η επιμονή του ΔΝΤ να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις που απορρέουν από το προηγούμενο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...