Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ.

by petrosdiver.
Tην Άμφισσα επισκέφθηκε χθες το βράδυ (12-9-2015) ο κ. Νίκος Παππάς, Υπουργός Επικρατείας στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδος παρουσία και των τριών υποψηφίων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, του κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου, του κ. Ιωάννη Παναγόπουλου και της κας Κατερίνας Στεφοπούλου.
Μέσα σε μια  ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, που διέκοπταν συχνά αυθόρμητα χειροκροτήματα, ο κ. Παππάς, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της 6μηνης διακυβέρνησης τους. Μίλησε για τις αντίξοες συνθήκες και τους αρνητικούς συσχετισμούς, στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές περιβάλλον, μέσα από τους οποίους κατάφεραν να αναδείξουν το δίκαιο ενός λαού, τη δυνατότητα ενός εναλλακτικού δρόμου και τελικά να διαμορφώσουν ένα τελείως διαφορετικό τοπίο στην Ευρώπη. 
Επιβεβαίωσε δημόσια το σχέδιο των δυνάμεων της συντήρησης και της διαπλοκής να αποτελέσει, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μια "αριστερή παρένθεση", με σκοπό να επιστρέψουν στα πολιτικά πράγματα της χώρας "δικαιωμένοι" για την επιλογή του μονόδρομου και να ξανακαταλάβουν πανηγυρικά τον θώκο της εξουσίας. 
Έκανε λόγο για τις συνθήκες της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, που οι "εταίροι" με την πλήρη συμπαράσταση και ανοχή των εδώ συμμάχων τους είχαν φροντίσει να τους επιβάλουν και την διαρκή αγωνία τους για το εάν στο τέλος κάθε μήνα θα κατάφερναν να πληρώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις και να ανταποκριθούν ταυτόχρονα και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της κυβέρνησης στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.
Εξήρε τη διεκδικητικότητα του Ηλία Κωστοπαναγιώτου και έκανε αναφορά στα όσα πέτυχε για το νομό Φωκίδας, στο μικρό διάστημα της βουλευτικής του θητείας. 
Αναφερόμενος στην συνέχεια στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, έκανε λόγο για μια σειρά από πρωτοβουλίες τις οποίες πήραν μέσα σε ένα εξαιρετικά στενό και οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον την ίδια στιγμή που διαπραγματεύονταν και κατάφεραν να φέρουν νομοσχέδια για την ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, δίνοντας την δυνατότητα σε πολλούς συμπολίτες μας να έχουν κάποια ουσιαστική ωφέλεια απ’ αυτά, όπως πχ. ήταν το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, που ενέταξε 350.000 άτομα σε πρόγραμμα σίτισης, 200.000 άτομα πήραν δωρεάν ρεύμα κλπ.
Νομοσχέδια για την πάταξη της διαφθοράς και την άρση της ιδιότυπης ασυλίας των καναλαρχών θέτοντας το θέμα των αδειών των ιδιωτικών καναλιών, τα οποία ως γνωστό λειτουργούν σε ασαφές νομικό πλαίσιο. 
Κατάφεραν να αποκαταστήσουν τις μεγάλες αδικίες της μνημονιακής εποχής στην ΕΡΤ και στους ανθρώπους της, στις καθαρίστριες, στους σχολικούς φύλακες.
Ταυτόχρονα, κόντρα στους θεσμούς και στην τρόικα, ψηφίστηκε ο νόμος που αφορούσε στη διευκόλυνση  των εκατό δόσεων, όπου 1.100.000 βιοπαλαιστές, επιχειρηματίες είχαν και έχουν τη δυνατότητα να διευθετήσουν και διευθέτησαν  τα χρέη τους και ανακουφίστηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. 
Επίσης έκανε λόγο και για τη δυνατότητα να ψηφίσουν νόμους και πέρα από το δημοσιονομικό πλαίσιο, που αποτελούν μια προοδευτική εξέλιξη για τον τόπο, όπως ο νόμος για την ιθαγένεια, το νομοσχέδιο για τις φυλακές και την αποσυμφόρησή τους και η εξυγίανση του αθλητισμού. 
Τέλος ο κ. Παππάς  έθεσε με σαφήνεια τα επίδικα αυτών των εκλογών, τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα συγκρίνοντας ευθέως στο πρόσωπο του Τσίπρα και του Σαμαρά-Βενιζέλου, την δική τους με την προηγούμενη διακυβέρνηση. 
"...εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε. Να δουλέψουμε, να μαζέψουμε τα χρήματα που πρέπει, να τα πάρουμε από αυτούς που πρέπει …"
"...Είναι το ίδιο να έχεις έναν πρωθυπουργό που θα το παίζει καλό παιδί στο ευρωκοινοβούλιο, η να έχεις έναν πρωθυπουργό ο οποίος σηκώθηκε ενώπιων του αρχηγού του Λαϊκού κόμματος του αδελφού κόμματος της ΝΔ, και να λέει όπως ο Αλέξης Τσίπρας… ότι η Γερμανία η Ευρώπη μπήκε σε κατάσταση ευημερίας όταν αποφασίστηκε η διαγραφή του χρέους της το 1953 κατά 62% !!!"
"...είναι το ίδιο να έχεις έναν πρωθυπουργό που να λέει μπροστά στην Μέρκελ ουδείς αναμάρτητος, η έναν άλλον που να της λέει γερμανικές επανορθώσεις,  Ζήμενς, κατοχικό δάνειο ; …"
Και συνέχισε με αυτοκριτική διάθεση

"…Βεβαίως οι προσδοκίες του κόσμου ήταν μεγαλύτερες και εμείς δεν πετύχαμε όσα υποσχεθήκαμε στην σύντομη θητεία μας. Γνωρίζουμε ότι ο λαός είχε μεγαλύτερες προσδοκίες και απαιτήσεις , πολλοί αισθάνονται ότι διαψεύστηκαν, όμως καταθέτουμε τα πεπραγμένα μας  το τι σκοπεύουμε να κάνουμε από δώ και εμπρός και ήρθε η ώρα να πάρουμε την μεγάλη απόφαση να μην γυρίσουμε πίσω…"
Ακολούθησε πλούσια διαλογική συζήτηση με έμφαση στα τοπικά προβλήματα –Ελαιώνας Άμφισσας, Εμπρησμός του 2013, αποζημιώσεις απολύσεις μεταλλείων, ΕΡΤ και Στερεά , ανεργία, ασφαλιστικό, με τους υποψήφιους του νομού να δίνουν και τις δικές τους απαντήσεις.
Η εκδήλωση τελείωσε μέσα σε κλίμα ικανοποίησης και αισιοδοξίας ότι το βράδυ των εκλογών η έδρα του νομού για άλλη μια φορά θα έχει το όνομα ΗΛΙΑΣ ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.     



Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...