Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Κωστοπαναγιώτου: "Μας πήρε και μας σήκωσε, αν δεν ξεριζώσουμε την τοπική διαπλοκή"!



Λάβρος εναντίον της πιθανότητας παλινόρθωσης στις επικείμενες εκλογές της διαπλοκής και της διαφθοράς που ταλανίζει χρόνια τη Φωκίδα ήταν ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, κατά τη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου
που παρέθεσαν προς θα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης οι υποψήφιοι στη Φωκίδα του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στην Άμφισσα, η οποία αποτέλεσε, ταυτόχρονα, και την πρώτη επαφή του με τα ΜΜΕ συνολικά από τη στιγμή που εξελέγη Βουλευτής προ επταμήνου.
Το συγκεκριμένο θέμα ήταν εκείνο που προκάλεσε την πιο φορτισμένη τοποθέτηση του έως χθες Βουλευτή του νομού επιχειρώντας με κατηγορηματικότητα να θέσει τα ανάλογα διλήμματα προς το εκλογικό σώμα: "Η ιστορία του καθενός το δείχνει αυτό κι αν το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκκαλο και θα πονέσει! Το ξέρετε πολύ καλά ότι εμάς, και τον Κωστοπαναγιώτου ακόμα περισσότερο, δε μας επηρεάζουν συμφέροντα και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω" ανέφερε χαρακτηριστικά και εκτίμησε το συγκεκριμένο ζήτημα ως τη μεγαλύτερη πληγή τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και στη Φωκίδα: "Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αλλιώς, και σας το υπογράφω αυτό, τελειώσαμε και ως κράτος και ως νομός. Θα μας πάρει και θα μας σηκώσει αν πράξουμε διαφορετικά"!
Τη Συνέντευξη αυτή προς τα τοπικά Μέσα απασχόλησαν, βέβαια, κι άλλα κρίσιμα και κορυφαία θέματα του νομού, που αφορούν έντονα, όπως είναι φυσικό, και στην προεκλογική συζήτηση. Πέραν της τοπικής διαπλοκής και της διαφθοράς, επί τάπητος τέθηκαν το ζήτημα του Νοσοκομείου Άμφισσας και των δομών Υγείας στην περιοχή, όπου ο Κωστοπαναγιώτου προανήγγειλε αναλυτική ενημέρωση τις αμέσως προσεχείς μέρες, η μεταλλευτική δράση, ζήτημα για το οποίο υπήρξε παραλληλισμός των επιλογών στις Σκουριές με τις προθέσεις του για τη Φωκίδα και το παραγωγικό μοντέλο του νομού, ώστε να αναστραφεί η καθίζηση και να δρομολογηθεί ο απομάρασμός της.
Παράλληλα, στιγμάτισε τις τοπικές πελατειακές σχέσεις ("Καλύτερα να πάω σπίτι μου, αν είναι να εμπλακώ σε τέτοια τερτίπια"), ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των συνεργατών του. "Παλιός γάιδαρος περπατησιά δεν αλλάζει έλεγε η μακαρίτισσα η μάνα μου" ήταν η τοποθέτησή του στη ρότα της ΝΔ εφ όσον επανακτήσει την έδρα στο νομό για τα ζητήματα της δημόσιας διοίκησης, ενώ απάντησε στην ερώτηση γιατί κάποιος να επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ΝΔ στη Φωκίδα.
Σε ερώτηση σχετικά με τη διαρκή αναπτυξιακή στασιμότητα του νομού, ο Η.
Κωστοπαναγιώτου είπε: "Ο νομός είναι παραπεταμένος. Είναι ενταγμένος σε μια περιφέρεια όπου η οικονομική της εικόνα δεν έχει σχέση με εμάς. Η Φωκίδα πρέπει να ξανασχεδιαστεί από την αρχή. Με διαβήτη! Κι είναι τελευταίος σε ανάπτυξη, ενώ σε χαρίσματα είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα. Πρέπει να γίνει πραγματικά επαναχάραξη. Αλλά με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν εδώ και δεκαετίες δεν υπάρχει προοπτική. Εμείς οφείλουμε να κινηθούμε, και θα κινηθούμε δυναμικά, χωρίς χάσιμο χρόνου".
Σχετικά με το Νοσοκομείο και τις δομές Υγείας στο νομό: "Το Νοσοκομείο της Άμφισσας από πλευράς υποδομών είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Πέρα από τις ως τώρα τοποθετήσεις γιατρών που καταφέραμε, για την πλήρη λειτουργία του έχει εγκριθεί νομοσχέδιο για άλλες τρεις θέσεις γιατρών, που, όμως, δεν πρόλαβε να έρθει και να περάσει από τη Βουλή λόγω των εξελίξεων. Την επαύριο των εκλογών θα είναι από τα πρώτα που θα ψηφισθούν, αν μας τιμήσει ξανά ο κόσμος της Φωκίδας με την εμπιστοσύνη του. Μέχρι τώρα έχουν έρθει 6 γιατροί, το Χειρουργικό λειτουργεί πλήρως, ενώ θα ζητήσουμε κι άλλο παιδίατρο. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα σας παρασχεθεί πλήρης ενημέρωση για όλα όσα έχουμε κάνει. Να σημειώσουμε ακόμα κι ότι έχουμε προτείνει θέση για μόνιμο γιατρό στους Δελφούς, γιατί είναι πραγματική ντροπή οι Δελφοί να μην έχουν μόνιμο γιατρό κι ότι αναβαθμίσαμε το ΙΕΚ Νοσηλευτικής το Μάιο. Κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα για διπλασιασμό των παιδιών που θα φοιτούν σε αυτό."
Όταν του τέθηκε υπ όψιν ότι ορισμένοι, αν και τον ψήφισαν στις εκλογές του Ιανουαρίου, αυτή τη φορά δηλώνουν ότι δε θα το πράξουν, γιατί "δεν εξυπηρέτησε κανέναν από όσους τον πλησίασαν για αυτό το σκοπό, μιας και στη Φωκίδα ο κόσμος έχει μάθει με το μέσον" η δήλωσή του ήταν κατηγορηματική: "Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά. Αυτά τελειώσανε, μας πάνε κατ ευθείαν πίσω στην Τουρκοκρατία, που κυριαρχούσε το ρουσφέτι. Άσε που πια δεν υπάρχουνε και λεφτά για τέτοια πράγματα. Καλύτερα να πάω σπίτι μου, αν είναι να εμπλακώ σε τέτοια τερτίπια".
Αναφορικά με τους συνεργάτες που θα επιλέξει ανέφερε ότι δεν προτίθεται να πάρει συνεργάτες που να τρέχουνε για ρουσφέτια κι ότι σκοπός του είναι να περιτριγυριστεί με άτομα που έχουν τη γνώση και πονάνε τον τόπο και επεσήμανε πως είναι δύσκολο να βρεθούν δημόσιοι υπάλληλοι, ώστε να γίνουν μετακλητοί, καθώς δεν είναι πολλοί εκείνοι που το επιθυμούν.
Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο Γιάννης Παναγόπουλος, παρά τη δυσφορία Κωστοπαναγιώτου για όσα είχε επ αυτού σκοπό να πει ο υποψήφιος από τη Δωρίδα, τονίζοντας: "Μπορεί ο Ηλίας να μην το επιθυμεί, αλλά οφείλουμε να το πούμε για να το ξέρει ο κόσμος. Ο Κωστοπαναγιώτου δεν πήρε ούτε αστυνόμο ούτε βουλευτικό αμάξι, ενώ κανείς δε γνωρίζει ότι κάθε μήνα έδινε παραπάνω από τη μισή του αποζημίωση σε κοινωνικές δομές"...
Σε ερώτηση αναφορικά με τα εν εξελίξει χωροταξικά και την προστασία του Κορινθιακού ο τ. Βουλευτής Φωκίδας τοποθετήθηκε ως εξής: "Τα Χωροταξικά που χαρακτηρίζουν το μεγαλύτερο μέρος της Φωκίδας ως μεταλλευτικής προτεραιότητας και που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το κατάντημά της, όπως το βιώνουμε τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, δεν έχουν σχεδιαστεί από μας ούτε οι πολιτικές ευθύνες βαραίνουν εμάς. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το χειριστούμε σα να είναι η Φωκίδα κάρβουνο στην Πενσυλβάνια, όπως συνέβαινε επί δεκαετίες. Κάναμε ήδη παρεμβάσεις. Το Λαρνάκι δεν παραχωρείται πλέον για μια δεκαετία, αλλά για τρία χρόνια. Κι εδώ είμαστε πάλι. Ήδη κλείσαμε μαζί με τους εργαζόμενους μία φορά το 51 στις 6 το πρωί. Δεν έγινε γνωστό, γιατί ξέρετε ότι δεν μου αρέσει να τα διατυμπανίζω αυτά. Αν χρειαστεί θα ξαναγίνει. Η Φωκίδα μπάχαλο για χάρη του κέρδους δε θα γίνει. Με τις Σκουριές ήδη δείξαμε δείγματα γραφής".
Το "θερμόμετρο", εν τούτοις, στη Συνέντευξη αυτή ανέβηκε περαιτέρω όταν ετέθη το θέμα που σοβεί με τα τοπικά φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς. Ο τ. Βουλευτής Φωκίδας ήταν πραγματικά χειμαρρώδης στο σημείο αυτό, θέλοντας να δώσει το στίγμα του για τη μελλοντική του στάση, αλλά και να θέσει καθαρά τα διλήμματα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης στο τοπικό επίπεδο:
"Αυτό είναι καθαρά θέμα της Δικαιοσύνης. Δουλειά του Βουλευτή είναι να ελέγχει τη Δικαιοσύνη και να φροντίζει να λειτουργεί σωστά. Παρεμβάσεις στο έργο της από μένα να μην περιμένει ο κόσμος", ανέφερε αρχικά, για να ανεβάσει εν συνεχεία κατακόρυφα τους τόνους: "Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι με αυτά τελειώσαμε! Είναι μεγάλη ευκαιρία τώρα να ξαναβάλουμε τις δομές για ένα νέο κράτος. Το κοτζαμπασίστικο κράτος τέρμα. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι κι όχι υπήκοοι του σουλτάνου. Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που θα πληρώσουν τη νύφη της διαπλοκής. Κι ήδη την πληρώνουν.
Η ιστορία του καθενός είναι γνωστή σε αυτό τον τόπο. Κι αυτή δείχνει αν θα μπει στο μαχαίρι στο κόκκαλο και στη Φωκίδα. Κι αν θα πονέσει. Το ξέρετε πολύ καλά ότι εμάς, και τον Κωστοπαναγιώτου ακόμα περισσότερο, δε μας επηρεάζουν συμφέροντα και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δομές του τύπου Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ιτέας, που οι καταγγέλλοντες θα δικαστούν για δυσφήμηση σε 8 μήνες κι οι υπαίτιοι σε 10 χρόνια, θα σπάσουν. Καίρια είναι, όμως, κι η ενεργοποίηση του κόσμου. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή", κι ολοκλήρωσε τονίζοντας:" Τελειώσαμε σα νομός και σαν κράτος αν με την ψήφο μας επιτρέψουμε τη συνέχιση αυτών των πρακτικών και την επικράτηση αυτών των συμφερόντων. Θα μας πάρει και θα μας σηκώσει κυριολεκτικά όλους"!
Αναφορικά με τη φαυλότητα της δημόσιας διοίκησης σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση: "Μία είναι κι η λύση κι η πρόθεσή μας. Ρήξη με αυτό το καθεστώς. Ρήξη με το σύστημα. Εμείς κυβερνήσαμε μόνο πέντε μήνες, γιατί μετά τις 12 Ιουλίου δεν μπορούσαμε. Αν δεν κάνουμε αυτή τη ρήξη, δεν υπάρχει μέλλον. Κι αυτό αφορά κυρίως τα νέα τα παιδιά. Και μόνο εμείς μπορούμε. Η ΝΔ, και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, είναι ταυτισμένη και δεμένη με αυτά τα συμφέροντα. Και δεν μπορεί και δε θέλει να αλλάξει τίποτα. Η μακαρίτισσα η μάνα μου έλεγε πως ο παλιός ο γάιδαρος δεν αλλάζει περπατησιά"!
Στην ερώτηση γιατί ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ΝΔ στη Φωκίδα είπε: " Τους άλλους τους δοκιμάσαμε. Τι κέρδισε η Φωκίδα από αυτούς; Εμείς ακόμα δεν προλάβαμε να κυβερνήσουμε. Η επιλογή είναι δική σας, το φτύσιμο δικό μας, αν αποτύχουμε! Αν είναι να γίνουμε σαν τους άλλους, ναι, θέλουμε φτύσιμο. Γιατί εκείνοι τις βρωμιές τις ξέρουν ασύγκριτα καλύτερα από μας"!
Τέλος, ερωτήθηκαν τόσο η Κατερίνα Στεφοπούλου όσο κι ο Γιάννης Παναγόπουλος σχετικά με το δικό τους όραμα για την περιοχή.
Κατερίνα Στεφοπούλου: "Δε θα αναφερθώ ξανά στις υποδομές, έχω παρουσιάσει εργασίες σχετικά, το γνωρίζετε. Για μένα είναι κρίμα νέα παιδιά να γίνονται εσωτερικοί μετανάστες, γιατί περί αυτού πρόκειται! Τα νέα παιδιά πρέπει να δημιουργούν εδώ και χρέος δικό μας είναι να φτιάξουμε εδώ δουλειές. Έχω επανειλημμένα παρατηρήσει ότι οι νέοι γυρνάνε τα καλοκαίρια εδώ πολύ πιο συχνά από αλλού. Κι αυτό είναι ένα κίνητρο."
Γιάννης Παναγόπουλος: " Με την ενασχόληση με την πολιτική δεν είμαι παλιός. Ασχολήθηκα τα τελευταία χρόνια. Δεν είμαι επαγγελματίας και δε θα το κάνω εργολαβικά. Κάθε ιστός της χώρας διαλυόταν. Πρέπει να δραστηριοποιηθούν ομάδες για να πάει ο τόπος μας μπροστά κι όχι μεμονωμένα άτομα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...