Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Θηρα…νοίξια” για το Νοσοκομείο Σαντορίνης! Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει … 5 χρόνια κοσκινίζει, είπε ο Πρωθυπουργός! (vid)

Εγκαινίασε το Νοσοκομείο Σαντορίνης ο Αλ Τσίπρας, παρά τα “προσχώματα” που προσπάθησε με όλους τους τρόπους να βάλει, μεχρι και την τελευταία στιγμή το προηγούμενο κύκλωμα που λυμαινόταν τον χώρο της Υγείας και που όπως ανέφερε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ήταν έτοιμοι να “ιδιωτικοποιήσουν” το Νοσοκομείο του Δημοσίου. Το Νοσοκομείο Σαντορίνης με 22 γιατρούς στο δυναμικό του ξεκινάει από τη Δευτέρα τη λειτουργία του.
Σημειώνεται ότι εκτός από τους πολιτες της Σαντορίνης και τους χιλιαδες απασχολούμενους την τουριστική περίοδο στο αγαπημένο νησί του Αιγαίου αλλά και της Μεσογείου, το Νοσοκομείο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του, ιδιάιτερα τις ορθοπεδικές, λόγω της ιδιαιτερότητας του εδαφους στη Θήρα, και στα εκατομμύρια των ξένων ασφαλισμένων τουριστών που μέχρι σημερα παραπέμπονταν σε ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα…

Σχολιάζοντας αναφορά του δημάρχου ότι είχε να έρθει πρωθυπουργός στο νησί 60 χρόνια, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι σήμερα δεν έρχεται ένας πρωθυπουργός λόγω ενός φυσικού φαινομένου, μίας φυσικής καταστροφή, αλλά διότι υλοποιείται μία υπόσχεση χρόνων και μία ανάγκη για την τοπική κοινωνία.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα «κύματα», από τα οποία πέρασε το νοσοκομείο, το οποίο κατασκευάστηκε 2011 και θα λειτουργήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, στηλιτεύοντας την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να το ιδιωτικοποιήσει εις βάρος του Δημοσίου. «Πέντε χρόνια παρέμενει αραχνιασμένο, με τον εξοπλισμό να σκουριάζει, γιατί άραγε; Γιατί δεν υπήρξε η πολιτική βούληση να προχωρήσει αυτό το έργο; Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε χρόνια κοσκινίζει εδώ στη Σαντορίνη. Πέντε χρόνια. Μπορεί κάποιος να πει ότι δεν είμαστε 100% έτοιμοι, αλλά βαρεθήκαμε να κοσκινίζουμε και θέλουμε να φάμε ψωμί, γι’ αυτό ανοίγουμε και λειτουργούμε», υπογράμμισε. Eπίσης, ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος του έτους το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας θα έχει εξοπλιστεί, πλήρως, από γιατρούς και προσωπικό. Με τον τρόπο αυτό ο Αλ Τσίπρας έδωσε την δική του απάντηση και στην επιστολή “διαμαρτυρίας” κάποιων “ανησυχούντων” τοπικών παραγόντων πριν από λίγε ημέρες στον υπ Επικρατείας Αλ Φλαμπουράρη με την οποία του ζητούσαν να αναβληθεί η έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου γιατί-δήθεν- δεν έχουν πληρωθεί ακόμα στο 100% όλες οι προβλεπόμενες θέσεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού….
Ενόψει των σημερινών εγκαινίων, την προηγούμενη εβδομάδα (Τρίτη 5 Ιουλίου), το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ) είχε επισκεφθεί -και είχε επιθεωρήσει τους χώρους και τις υποδομές του- ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Το προσωπικό του ΓΝΘ αποτελείται από 22 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, 56 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, καθώς και 59 άτομα διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό.


Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...