Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Σφαλιάρα των ΗΠΑ σε Κυριάκο Μητσοτακη…και Σόϊμπλε (ανανεωμένο)

Και για να ξέρουμε … ποιος μιλάει.
Ο απεσταλμένος του Μπαράκ Ομπάμα ΥπΟικ των ΗΠΑ Τζακ Λιού, που εκφράζει τον Λευκό Οίκο και όχι κάποια κλιμάκια του Στειτ Ντιπάρτμεντ, του Πενταγώνου και λομπίστες στην Ουάσινγκτον, έριξε το μεσημέρι ηχηρή “σφαλιάρα” στον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη,
λέγοντας ότι ” η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και έχει υλοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αναπτέρωση την εμπιστοσύνης προς αυτήν εκ μέρους των διεθνών εταίρων της “! Ως γνωστόν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν χάνει ευκαιρίας όπου σταθεί και όπου βρεθεί, στο εσωτερικό, αλλά το χειρότερο, όταν βρίσκεται στο εξωτερικό ή μιλάει σε ξένα Μέσα, να διατρανώνει ότι ” η ελληνική κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη και ο Έλληνας Πρωθυπουργός απομονωμένος” και να προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και ρευστότηατς – στους ξένους – ως προς την πολτική συαθερότητα στη χώρα μας, ζητώντας επιμόνως εκλογές, 10 μήνες μετά τις προηγούμενες που ανεδειξαν ισχυρή κυβέρνηση με 41% !!!

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο Τζ.Λιού αναφερόμενος στην σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα  σημείωσε, “βλέπω τις προβλέψεις προόδου και κατανοώ πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν για την Ελλάδα η μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό, όπως αντίστοιχα είναι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και τις μεταρρυθμίσεις στις αγορές και τις υπηρεσίες. Αυτά θα σηματοδοτήσουν έναν θετικό κύκλο για την οικονομία και οι ευρωπαίοι θα μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν σύντομα για το χρέος”, τονίζοντας ότι,“πρέπει να καταστεί σύντομα βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας“.

Λίγο νωρίτερα, ο Eυ. Τσακαλώτος, είχε επισημάνει ότι υπήρξε κοινή τους διαπίστωση ότι η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου ήταν σημαντικός σταθμός καθώς αποφασίστηκε ότι δεν ήταν βιώσιμο το ελληνικό χρέος και αυτό είναι που αλλάζει το όλο πλαίσιο αφού από εδώ και πέρα συζητάμε πιο τεχνικές λεπτομέρειες και όχι το αν χρειάζεται η ελάφρυνση του χρέους.
Όπως πρόσθεσε ο Ευ.Τσακαλώτος, με τον κ. Λιού “συζητήσαμε και τα θέματα του προγράμματος, τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες που έχει η Ελληνική οικονομία, τις επιπτώσεις από το Brexit και από τις εξελίξεις στην γειτονική μας χώρα” και πρόσθεσε αναφερόμενος στην επικείμενη συμμετοχή του αμερικανού υπουργού των Οικονομικών στην Σύνοδο G-20 στην Κίνα ότι ο κ.Λιού θα συναντηθεί με παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας και της ευρωζώνης “ως φίλος της Ελλάδας που θα μπορέσει να ανοίξει τις σημαντικές συζητήσεις οι οποίες χρειάζονται για να παρθούν οι σημαντικές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος έως το τέλος του έτους”.

Αυτή την ώρα πραγματοποιήτε η προγραμματισμένη συνάντηση του Τζ. Λιου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κατά την έναρξη της συνάντησής τους, οι δυο άνδρες συμφώνησαν στην αναγκαιότητα για σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και στον ρόλο της Ελλάδας ως αναπόσπαστο μέρος της ΕΕ και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη, εύθραυστη, περιοχή.

Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...