Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ζητείται η παρέμβαση του Πρωθυπουργού μετά την αποκάλυψη της FT και το σχόλιο του Μαξίμου.

Μετά την αποκάλυψη των Financial Times, ότι έγινε έφοδος στο σπίτι του στενού συνεργάτη του Σαμαρά και του Μητσοτάκη, Χ. Σκλαβούνη, η κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έχει αναλάβει την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό, να χτυπήσει αποφασιστικά τη διαφθορά και τη διαπλοκή σε αυτόν τον τόπο.Η υπόθεση που αποκαλύπτουν σήμερα οι Financial Times, σχετικά με τις πρακτικές της τράπεζας UBS και των στελεχών της στην Ελλάδα, είναι ακόμα μία περίπτωση στην οποία οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα έχοντας ως γνώμονα την απόδοση δικαιοσύνης.
Είναι δεδομένο ότι η ελληνική πολιτεία θα αξιοποιήσει όλους τους διαύλους επικοινωνίας καθώς και την τεχνογνωσία άλλων χωρών που έχουν πετύχει απτά αποτελέσματα στη μάχη απέναντι στην αυθαιρεσία των τραπεζικών ιδρυμάτων καθώς και αυτήν των επιφανών πελατών τους που επιλέγουν να φοροδιαφεύγουν. Είναι επίσης σαφές ότι το ελληνικό Δημόσιο επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος του, προς πάσα κατεύθυνση. Διότι η χώρα και οι πολίτες της δεν μπορούν να είναι διαρκώς όμηροι των κυκλωμάτων της διαφθοράς.

Όπως στις περιπτώσεις των ήδη γνωστών λιστών, Λαγκάρντ και Μπόργιανς, οι ελληνικές αρχές θα πράξουν τα δέοντα και με ταχύτατες διαδικασίες έτσι ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.

Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία αμερόληπτα και ανεξάρτητα, θα εξετάσει το σύνολο των στοιχείων και των πιθανών παραβάσεων που προκύπτουν από αυτά.

Μετά από όλα αυτά μένει να δούμε την κυβέρνηση να κρατά την ίδια στάση και να έχει ανάλογη αντίδραση και στην περίπτωση Στουρνάρα, ο οποίος φαίνεται να παίζει βρώμικα παιχνίδια με τις διοικήσεις των τραπεζών. Ο άνθρωπος που αναπτύχθηκε μέσα στο παρακράτος Σημίτη, υπηρέτησε τους μεγαλύτερους καταχραστές δημοσίου πλούτου και τοποθετήθηκε διοικητής της ΤτΕ απο την συμμορία Σαμαρά βενιζέλου, σήμερα αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της Ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα αυτός ο άνθρωπος πρωτοστατεί στην εξυπηρετηση ξένων κέντρων στις διοικήσεις των τραπεζών. Που όμως ανακεφαλαιοποιούνται εδώ και 6 χρόνια με δημόσιο χρήμα, άρα τον πρώτο λόγο για τις διοικήσεις θα πρέπει να τον έχει το Ελληνικό κράτος.
Επειδή λοιπόν η αντίδραση του κυρίου Τσακαλώτου κρίνεται υποτονική, ελπίζουμε αυτό να μην οφείλεται ούτε στις φιλικές σχέσεις που διατηρεί επί δεκαετίες με τον κύριο Στουρνάρα, ούτε με το γεγονός ότι η σύζυγος του εργάζεται στην ΤτΕ, απαιτείται η άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για να ανατρέψει αυτά τα δόλια σχέδια, διαφορετικά η Ελλάδα, εάν περάσουν οι σχεδιασμοί Στουρνάρα, τώρα που η συμβολή του στην προσπάθεια ανάκαμψης θεωρείται επιβεβλημένη, θα βρεθεί χωρίς τραπεζικό σύστημα και τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...