Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

«Ο Σαμαράς με πήρε τηλέφωνο να κατεβάσω το ηχητικό με τον… Παναθηναϊκάκια», αποκάλυψε ο Κουρτάκης

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ κατέθεσε από τις 11:00 μέχρι τις 14:30 ο εκδότης των  Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή ηχητικό απόσπασμα που είχε αναρτηθεί στο σάιτ «parapolitika.gr», στο οποίο φερόταν να μιλάει ο πρώην πρωθυπουργός και να αναφέρεται σε «ψηλό Παναθηναϊκάκια».


Ο εκδότης των «Παραπολιτικών» ξεκίνησε την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή κάνοντας την παρακάτω δήλωση:
«Η Επιτροπή σας με κάλεσε να εξετασθώ ως μάρτης για τα δάνεια που έχει λάβει η εταιρεία μου με την επωνυμία “ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ” η οποία εκμεταλλεύεται το ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1
Σχετικά σας ενημερώνω ότι έχω συνάψει σύμβαση πίστωσης με ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό την 04-02-2014 με την Εθνική Τράπεζα, δυνάμει της οποίας η τελευταία παρείχε στην εταιρεία ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ πίστωση μέχρι του ποσού των 960.000 ευρώ, ενώ εν τέλει η πίστωση που δόθηκε στην εταιρεία ανήλθε στο ποσό των 800.000 ευρώ. Σημειώνεται δε ότι το μη λήξιπρόθεσμο και ενήμερο υπόλοιπο του ανωτέρω δανείου, ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 110.083,47 ευρώ. Για το δάνειο διενεργείται δυνάμει εισαγγελικής παραγγελίας προκαταρκτική εξέταση ενώπιον του 13ου Προανακριτικού Τμήματος του Πταισματοδικείου Αθηνών, έχω δε την ιδιότητα του υπόπτου στην εν λόγω υπόθεση. Κατόπιν τούτου και κατ’εφαρμογή του άρθρου 223 του ΚΠΔ σας ενημερώνω ότι θα παράσχω εξγήσεις σχετικά ενώπιον του φυσικού μου δικαστού και δεν είναι δυνατόν να διατηρώ διπλή ιδιότητα και υπόπτου και μάρτυρα για την αυτή υπόθεση. Το δάνειο το οποίο συνήφθη στις 4//2/2014 είχε ως χρόνο αποπληρωμής 4/2/2019 και κατόπιν δικής μ27/12/2016 . Θα αποπληρωθεί δυομισι χρόνια νωρίτερα από την αρχική σύμβαση».
Ο Γ. Κουρτάκης αναφέρθηκε στα δάνεια της εταιρίας ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ. «Όλα τα δάνειά μας είναι ενήμερα» ανέφερε ο εκδότης και αρνήθηκε ότι η εφημερίδα του έχει πολιτικό «χρώμα». Παραδέχτηκε ότι δικηγόρος της εταιρίας είναι ο βουλευτής της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι ο πολιτικός είναι φίλος του από 15ετίας.
Ο Γ. Κουρτάκης αναφερόμενος στη δανειοδότηση του ραδιοφωνικού σταθμού με 860 χιλιάδες ευρώ, τόνισε ότι έγινε με απεριόριστες προσωπικές εγγυήσεις και εγγύηση το σήμα του σταθμού και αρνήθηκε ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση για να εκταμιευθεί το δάνειο, λέγοντας ότι δεν είχε καλές σχέσεις με την τότε κυβέρνηση.
Για τον Αλαφούζο ο Γ. Κουρτάκης επεσήμανε ότι έχουν δεσμευθεί η περιουσία και οι λογαριασμοί του και είχε προσωπικές εγγυήσεις για τα δάνειά του το σκάφος του και ένα ακίνητο στη Σαντορίνη δύο φορές. «Από τη στιγμή που έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί του ισχύουν οι εγγυήσεις που είχε δώσει στην Εθνική;», ρώτησε.
Αναφερόμενος στον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» Φιλιππάκη έκανε λόγο για «δοσοληψίες του Φιλιππάκη με ένα επιχειρηματία που καταλήστεψε τα μίντια», ενώ τον συνέδεσε με τον φυγόδικο επιχειρηματία Κυριακίδη. «Θα ήμουν χαρούμενος αν είχε κληθεί για ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικοεκδοτικά σκάνδαλα, αυτό της PROTONBANK. Ο επιχειρηματίας Κυριακίδης, που σήμερα είναι φυγόδικος, αγόραζε ή έμπαινε σε συμμετοχές σε ότι εκινείτο στην αγορά με δάνεια από την PROTON BANK», ανέφερε.
Ακόμη είπε πως από την εφημερίδα «αναδείξαμε ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος πήρε 9,2 εκατ. ευρώ από τον Κυριακίδη».
Ακόμη ο Γ. Κουρτάκης αναφέρθηκε στην κατάθεση Ψυχάρη στην Εξεταστική και σχολίασε «εδώ εξετάζετε επιχειρηματίες που λένε ότι έπαιρναν δάνεια με αέρα».
Ο εκδότης των Παραπολιτικών άφησε αιχμές και για τους εργολάβους που γίνονται εκδότες λέγοντας ότι «είναι το φυσιολογικό να γίνεται κάποιος δημοσιογράφος από εκδότης. Το παράδοξο είναι να γίνονται εκδότες εργολάβοι και περίεργοι επιχειρηματίες όπως ο Κυριακίδης».
Όσον αφορά στον δανεισμό της εταιρείας του «ΠΑΡΑΕΝΑ ΕΠΕ» ο Γ. Κουρτάκης είπε ότι έχει σύμβαση παροχής πιστώσεως στην Εθνική με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό με πίστωση έως 960.000, το ποσό που αναλήφθηκε ανήλθε στα 800.000 ευρώ και σήμερα το υπόλοιπο είναι στα 111.083 ευρώ. «Το δάνειο συνήφθη στις 4 Φεβρουαρίου 2014 και είχε ως χρόνο πληρωμής την 4η Φεβρουαρίου 2019 και θα αποπληρωθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2016 ύστερα από δική μου επιθυμία», ανέφερε. Επισημαίνεται ότι το δάνειο ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη και ο Γ. Κουρτάκης είναι κατηγορούμενος.
Για το ραδιόφωνο “Παραπολιτικά” ο Γ. Κουρτάκης είπε αγοράσθηκε με 1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 200.000 ευρώ τα έβαλε ο ίδιος και τα 800.000 είναι το δάνειο που πήρε από την Εθνική. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον πρώην ραδιοφωνικό σταθμό του ΚΚΕ, 902 ο οποίος είχε πουληθεί στο «Ε» του ομίλου Βρυώνη.
Συνολικά ο Γ. Κουρτάκης έχει συνάψει τρία δάνεια με την Τράπεζα Αττικής.
1) στις 21 Δεκεμβρίου 2012 για 150.000 ευρώ. Θα πληρωνόταν σε 15 μήνες και πληρώθηκε, όπως επιβεβαιώνει επιστολή της τράπεζας.
2) 150.000 που είναι ενήμερο.
3) 300.000 που είναι ενήμερο και μένουν 213.000 ευρώ. Στενός φίλος του Μαρινάκη
Ο Γ. Κουρτάκης ανέφερε ότι είναι στενός προσωπικός φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά τόνισε ότι δεν έχει καμία οικονομική συμμετοχή ο επιχειρηματίας στα «Παραπολιτικά». Αρνήθηκε επίσης ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το τηλεοπτικό εγχείρημα, αν και τον συνόδευσε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...